Orașul Ștei renunță complet la fotbal

Comitetul de Urgență al AJF Bihor, format din Radu Bitea – președinte, Constantin Sabău și Valentin Vesa – membrii, a hotărât cu unanimitate de voturi, azi 11.08.2021, amânarea începerii campionatului Ligii a 4-a și Ligii a 5-a pentru data de 11-12 septembrie 2021. De asemenea, s-a decis și acordarea unui nou termen, până la 25.08.2021, pentru afilierea unor noi cluburi/asociații sportive care doresc să participe în campionatul Ligii a 5-a ori în campionatele de copii și juniori.

Mai trebuie precizat faptul că în urmă cu un an de zile, în perioada de pandemie s-a votat schimbarea sistemului completițional la Liga a 4-a Bihor. astfel se dorea două serii a 10 echipe fiecare,cu un sezon regulat de meciuri, după care un baraj în patru sau un plaz-off. Calculele conducerii AJF Bihor nu au mai fost aceleași atunci când o serie de echipe s-au tretras din competiție. Una este din oralul Ștei, fosta Minerul sau Oțelul, nu mai contează, CSO nu s-a mai înscris nici măcar în liga a 5-a. este o decizia extrem de gravă, când condamni un oraș întreg să nu aibă fotbal la nici un nivel. Probabil cauzele sunt de diferită natură, nu are rost detaliile. Însă într-un campionat întreg pot să apară o serie de anomalii pe care cei de la AJF Bihor trebuie să le rezolve nu să aruncă responsabilitatea în cârnca echipelor. Astfel, suspendările jucătorilor sau a oficialilor înainte de play-off rămân în vigoare exact cum prevede regulamentul. Din păcate nu s-a votat ce se întîâmplă la finele sezonului regulat, pentru a avea un număr de meciuri în vederea promovării.

Care va fi sistemul aplicat. De asemenea dacă se dorea eliminarea cheltuielilor financiare cu deplasarea, o echipă cu terenul suspendat va organiza un meci pe terenul desemnat de AJF cu costuri mutl mai mare. În condițiile în care datorită unor probleme de diferită natură, meteo, cutremure, întârziare delagațiile, șiu meciul se amână, din nou trebuie apelicat regulamentul în defavoarea echipelor. Înainte de desemnarea campionei meciurile se joacăp la aceași oră, dar în condiții meteo improprii, ce se întâmplă, o nouă amânatre. Și multe alte variabile care pot apărea. E ușor să ieie decizii așa la prima vedere în folosul fotbalului, dar în același timp trebuie să ai în vedere și inconveninetele ce pot apărea. Cu votezi sistemul, poți vota și diferite schimbări în favoarea echipelor. Iar aici trebuia consultate făecare echipă în parte și ținut cont de părerea fiecăîruia.

A fost stabilită și componența seriilor Ligii a 4-a, după cum urmează:

SERIA NORD

CS UNIREA VALEA LUI MIHAI

ACS VIITORUL BORȘ

ACS VULTURII-SASOK SĂCUENI

ACS DIOSIG BIHARDIOSZEG

CS OȘORHEI

CS CRIȘUL ALEȘD

CS FORESTA TILEAGD

ACS SLOVAN VALEA CERULUI

SERIA SUD

CSM OLIMPIA SALONTA

FC UNIVERSITATEA ORADEA

CS BIHORUL BEIUȘ

ACS CAO 1910 ORADEA 2

UNIREA EMBRAK LIVADA

IZVORUL COCIUBA MARE

ACS VICTORIA AVRAM IANCU

ACS VOINTA CIUMEGHIU

CS CRIȘUL SÂNTANDREI

Programul competitional va fi stabilit de Comitetul Executiv în cadrul ședinței care avea avea loc în cursul săptămânii viitoare.

Radu Bitea, președinte AJF Bihor: ”La cererea mai multor membrii afiliați, AJF Bihor prin Comitetul de Urgență, a decis amânarea începerii campionatelor AJF Bihor, argumentele cele mai importante fiind, procedurile administrative privind legitimările, transferurile, înscrierile, bugetele, vizele medicale obligatorii, pregătirea echipelor la parametrii insuficienți, etc. De asemenea Comitetul de Urgență AJF Bihor a mai decis ca pe parcursul săptămânii viitoare să aibă loc Comitetul Executiv AJF Bihor, unde, printre alte teme dezbătute se va decide data țintarelor campionatelor”.

About Author