Aurel Gavriș, aur la Open-ul Ungariei de judo master

Învingându-și adversarii rapid, cu ippon-uri executate amplu prin spectaculosul procedeu de uchi-mata, orădeanul Aurel Gavriș a cucerit din nou medalia de aur, la categoria +100 kg M4, la Internaționalele de judo master ale Ungariei, disputate sâmbătă la Gyor. „M-a surprins plăcut ambiția adversarului maghiar din finală. După meci chiar mi-a spus că ar vrea să mă reîntâlnească în finală la Campionatul Mondial de veterani programat luna viitoare la Lisabona. Eu l-am încurajat să se pregătească dar nu sunt sigur cum va fi participarea, vom mai vedea cum va fi cu restricțiile medicale în Portugalia”, a spus Gavriș, lider incontestabil al categoriei super-grea la ultimele ediții ale Open-ului Ungariei.
După cum a explicat primarul orașului gazdă, a XXII-a ediție a puternicului turneu internațional a fost strămutată de la Budapesta la Gyor, pentru a se înscrie în festivitățile ocazionate de împlinirea a 750 de ani a cochetului oraș dinspre granița cu Austria.
Au participat cluburi din opt țări est-europene plus Marea Britanie, Belgia și SUA. Totuși, față de edițiile dinainte de pandemie, s-a observat o reducere a numărului de concurenți, participând însă mai cu seamă sportivi de certă valoare. În atare condiții, alți doi orădeni, Cristian Nagy (M3) și Cristian Horgoș (M4) au trebuit să se mulțumească, în limitele categoriei 73 kg, cu medaliile de argint respectiv bronz.
Pregătiți de sensei Aurel Pleș și de sensei Alexandru Chirilă, judoka orădeni au în vedere Campionatele Naționale de veterani ce vor avea loc la Timișoara, pe 9 octombrie. Deplasările la competiții ale clubului orădean sunt susținute de o mână de sponsori apropiați de mișcarea de judo master, precum firma Pro Edilnis Sălard sau cabinetul medical dr. Petru Chitulea.

About Author