Categories Tenis

E dificil să revină la foma din urmă cu câțiva ani

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina în optimile de finală de la US Open, 6-3, 6-3.

Într-un meci în care discrepanța dintre momentele de vârf și cele nereușite ale Simonei a fost prea mare, jucătoarea noastră nu a reușit să-și creeze momentum și nu a găsit, până la urmă, soluțiile cu care să desfacă jocul solid de pe baseline al Svitolinei. O lipsă de consistență care e explicabilă și în contextul în care n-a avut multe meciuri tari în acest sezon.

Simona a fost jucătoarea mai proactivă, mai agresivă, dar nu a putut să lege momentele bune. Asta, în ciuda unui start mai bun, în care a făcut prima break pentru 2-1 în primul set. Dar l-a cedat imediat înapoi, într-un serviciu în care n-a făcut cele mai bune alegeri. La 3-3 în primul set, Simona a avut două mingi de break ratate, în ceea ce s-a simțit drept un moment psihologic al meciului. Odată acele șanse ratate, primul set s-a dus, iar al doilea a urmat același șablon de una caldă-două reci pentru Simona.

În ciuda înfrângerii, a fost un turneu bun pentru Simona, cu un rezultat – calificarea în optimile de finală – neașteptat pentru mulți dintre specialiști, în contextul revenirii recente în circuit după accidentare.

About Author