O decizie cu consecințe importante pe termen lung

Federaţia japoneză de fotbal (JFA) a anunţat că nu va mai găzdui Cupa Mondială a Cluburilor în acest an din cauza situaţiei alarmante la nivel naţional privind pandemia de coronavirus, scrie AFP.

”FIFA poate confirma că a fost informată joi de JFA cu privire la faptul că din cauza pandemiei de COVID-19 şi a situaţiei sanitare din ţară, Japonia nu mai poate găzdui acest turneu”, a comunicat FIFA.

„Riscul unei creşteri a numărului de infectări şi dificultatea de a obţine profit din cauza limitării probabile a numărului de spectatori au influenţat această decizie” a Federaţiei japoneze de fotbal, menţiona joi dimineaţa agenţia Kyodo.

Tot conform Kyodo, JFA este în discuţii cu FIFA, care ar putea amâna până la începutul lui 2022 acest turneu în care se înfruntă anual câştigătoarele principalelor competiţii continentale.

„Detaliile privind următoare ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA vor fi dezvăluite la momentul potrivit”, a fost comentariul scurt al unui purtător de cuvânt al Federaţiei internaţionale de fotbal.

Japonia a mai găzduit această competiţie în 2016, iar Federaţia japoneză de fotbal a dorit să organizeze ediţia 2021 în special pentru a sărbători 100 de ani de existenţă.

Turneul are loc de obicei în decembrie, dar ediţia din 2020, organizată în Qatar şi câştigată de Bayern Munchen, a fost amânată până în februarie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Japonia s-a confruntat la începutul acestei veri cu al cincilea var de Covid-19, cel mai violent de până acum în arhipelagul nipon, care a forţat guvernul de la Tokyo să reimpună restricţiile sanitare la jumătatea lunii iulie, care au fost extinse apoi în luna august în majoritatea regiunilor ţării. Se aşteaptă ca acestea să fie prelungire până la sfârşitul lunii septembrie, potrivit presei locale.

About Author