Categories Handbal

Succes datorat în exclusivitate titularilor

CSM Oradea a debutat cu o victorie categorică în sezonul competițional 2021/22 la handbal masculin. Formația antrenată de George Tăutu a surclasat CSU Politehnica Timișoara, într-o partidă disputată în devans, contând pentru prima etapă a Seriei C din Divizia A. Rezultatul final a fost de 31-23 (21-6).

Bănățenii au început mai bine și au înscris primele două goluri ale partidei însă CSM-ul a reacționat repede și a anulat deficitul, preluând conducerea pentru prima dată în minutul 6, prin Paul Oargă. Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj în primele zece minute de joc, scor 6-4, după care gazdele s-au dezlănțuit în joc și s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Oradea a terminat prima repriză cu un parțial de 9-0 și conducea cu 21-6 la jumătatea întâlnirii. A fost o diferență enormă între titurarii organizatorilor și echipa adversă, extrem de tânără cu majoritatea componenților juniori și lipsiți de talie.

În partea a doua în echipa bihoreană au apărut o serie de jucători noi care nu s-au ridicat deloc la nivelul așteătărilor. Poarta a fost extrem de modestă, rattările au arătat că unii așa ziși handbaliști încă nu sunt la un nivel mediu, carențelor lor în joc fiind enorme. Antrenorul te duce până în fața porții unde valoarea individuală face diferența. aici e mult de muncă, procesul de finalizare fiind unul jalnic din motive personale. A rezultat un handbal modest între două echipe preocupate mai mult de atac decât de apărare.

Marcatorii echipei orădene: Bogdan Virgil Munteanu – 7 goluri, Paul Oargă – 5 goluri, Ghiță Mateaș – 5 goluri, Răzvan Radu – 4 goluri, Benjamin Sandor Szabo – 4 goluri, Răzvan Mledenciu – 2 goluri, Adrian Szasz – 2 goluri, Sebastian Sfârlea – 2 goluri. În replică, Sebastian Măceșanu a fost principalul marcator al formației vizitatoare. El a înscris 7 goluri. Statistica completă a meciului și evoluția scorului pot fi consultate AICI.

Aceasta este cea de-a 5-a victorie pentru CSM Oradea din ultimele șase întâlniri directe cu CSU Politehnica Timișoara.

Următoarea provocare pentru elevii lui George Tăutu este programată peste zece zile, în 25 septembrie anul curent. Adversar este SCM Politehnica Timișoara, satelitul echipei prim divizionare. Următorul joc pe teren propriu va avea loc în etapa a 3-a, pe 2 octombrie, în compania lui CSM Reșița.

About Author