Categories Fotbal

Adi Mutu nu mai este antrenoul Craiovei

Antrenorul Adrian Mutu şi conducerea clubului FC U Craiova au ajuns, luni, la un acord în privinţa încetării relaţiilor contractuale, a anunţat gruparea olteană pe pagina oficială de Facebook.

„Adrian Mutu şi Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord pentru încetarea colaborării. Clubul îi mulţumeşte pentru tot ce a realizat ca antrenor al echipei şi îi urează mult succes în următoarele provocări”, a anunţat FC U Craiova.

Fostul internaţional Adrian Mutu fusese numit la 29 mai 2021 în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FC U Craiova 1948, nou-promovată în Liga I.

Adrian Mutu a adunat 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgheterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Târgu Mureş.

Adrian Mutu a fost selecţionerul echipei naţionale Under-21 a României, în perioada ianuarie 2020-martie 2021, calificând-o la turneul final, desfăşurat în luna martie.

Mutu le-a mai pregătit pe FC Voluntari şi echipa U21 a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite). Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate.

După 11 etape, FC U Craiova ocupă poziţia a 13-a în clasamentul Ligii I, cu doar 9 puncte.

About Author