Oradea și sportivii autohtoni, în fața unei noi provocări

Casa de Cultură a Sindicatelor,din Oradea va găzdui sâmbătă 9 octombrie,o nouă întrecere dotată cu Cupa Heredeu Gold Gym. Competiția, una care din punct de vedere valoric se anunță a fi peste un campionat național, va avea un scop caritabil, toate încasările urmând a fi donate familiei fostului antrenor de culturism, Piski Arnold Lajos.

„Se anunță un concurs puternic la toate categoriile, valoric va fi peste un campionat național”, a declarat Remus Heredeu, multiplu campion în acest sport. Vor fi cinci categorii de concurs: debutanți, juniori (inclusiv 23 ani), seniori – cu 6 subcategorii (bikini fitness până în 1,66 m înălţime şi peste 1,66 m, bodybuilding până în 85 kg greutate şi peste 85 kg, men’s physique până în 1,79 m înălţime şi peste 1,79 m), master, overall, la care se vor putea înscrie câştigătorii tuturor categoriilor bodybuilding, bikini fitness şi men’s physique de la Juniori, Seniori şi Master.

Așteptări de la orădeni

Vor fi și demonstrații precum cea a Deliei Legian, campioană balcanică care actualmente se pregătește pentru participarea la Campionatul Mondial. Întrecerea organizată de către Remus Heredeu, Cristian Ungur și Cristian Lincar este una dedicată exclusiv sportivilor din România. Cu toate că vor concura culturiști extrem de valoroși din țară, organizatorii au așteptări mari de la orădeni. Este vorba despre Cosmin Antonescu și Bogdan Mateșan, ultimul fiind câștigător al concursului Mister Olimpia pentru amatori din Italia.

O altă concurentă deosebită va fi Nagy Tunde, o salontancă de 49 de ani, care va participa pentru întâia oară la o astfel de competiție. Premiile oferite în cadrul categoriei Open sunt importante din punct de vedere financiar. Câştigătorii categoriilor bikini fitness şi men’s physique vor primi câte 1.000 de euro, iar cel de la bodybuilding va încasa un cec de 1.500 de euro. Intrarea va fi permisă în baza unei brăţări a cărei contravaloare, de minim 50 lei, va fi introdusă într-o urnă. La final, întreaga sumă va fi donată familiei lui Piski Arnold Lajos, fost antrenor de culturism. Accesul spectatorilor va fi permis în funcție de incidența cazurilor de Covid 19 din Oradea stabilită la finele zilei de vineri.

About Author