Numarul practicanților de tir cu arcul, în creștere

În acest weekend a avut loc ultima competiţie de tir cu arcul din acest an din Bihor, desfăşurată în Parcul Cetăţii Oradea. Concurs de tradiţie, aflat la a VIII-a ediţie, Cupa Cetăţii este şi momentul în care se încheie singurul campionat judeţean de tir cu arcul organizat în România.

Cu participanţi sosiţi inclusiv din Odorheiul Secuiesc, Cluj, Arad sau Sibiu, competiţia a avut parte şi de o superbă vreme de toamnă, iar oaspeţii şi sportivii legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul din judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (compound, barebow, tradiţional, bowhunter), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite.

Daca la copii compound podiumul a fost ocupat în întregime de micii arcaşi de la Redpoint (David Schmidt, Luca Bora şi Luca Suciu), la barebow copii, atât la fete cât şi la băieţi, primele locuri au fost adjudecate de arcaşi de la C.S. Menumorut Biharia. La barebow seniori locul I a fost ocupat de Victor Şiclovan (Fitnext Arad), urmat de Kiss Alexandru (Menumorut Biharia) şi de Szabo Istvan (White Lion), iar la compound bowhunter pe podium au urcat Mihnea Marşieu (Fitnext), Kollo Robert (Szirtisas) şi Robert Albescu (Dragon). Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea DJST Bihor, Banca Transilvania, Rivolto Cons, Consiliul Judeţean Bihor şi Turism Felix. S-au mai remarcat copiii de la Haiducii Salonta şi de la Phoenix Săcueni, dar şi veteranii (categoria master, +50 ani) de la Nomad Archers şi Haiducii Salonta.

Deşi restricţiile generate de pandemie au anulat două etape (cea de la Betfia şi cea de la Săcueni), totuşi o parte dintre competiţii s-au derulat după noile reguli impuse iar finala campionatului judeţean de tir cu arcul, organizat de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, s-a desfăşurat într-o atmosferă colocvială.

About Author