Două generații de judoka s-au întors cu medalii de la Timișoara


Judo-ul bihorean merge înainte din tată-n fiu și de la tată la fiice. Cea mai bună dovadă a fost cuplajul găzduit sâmbătă de Sala Olimpia din Timișoara, unde au performat la nivel de veterani doi antrenori bihoreni iar în concursul prichindeilor s-au evidențiat atât copiii cât și elevii acestora.
Astfel, în cadrul Campionatului Național de Judo veterani, Cristian Nagy (73 kg) a cucerit titlul de campion al categoriei de vârstă M3 precum și trofeul pentru cel mai tehnic judoka din întreaga competiție de Master. Iar Cristian Derecichei și-a asigurat medalia de bronz la 81 kg, M3, categorie care a reunit 6 concurenți.
Satisfacții au avut ambii veterani, în calitate de antrenori, prin grupele de copii participanți la ediția 2021 a concursului Judo For Kids „Constantin Ali Bogdan”.
Astfel, clubul Viitorul Borș – pregătit de Cristian Nagy, și-a adjudecat 11 medalii. Pe prima treaptă a podiumului au urcat Nagy Noemi (23 kg), Nagy Patric (30 kg), Nagy Luca (42 kg) și Olah Adam (50 kg), toți la categoria de vârstă U11, precum și Nagy Talida (40 kg) la U13. Locul II și l-au asigurat Olah Daniel (18 kg), Gecse Daniel (20 kg), Gecse Lidia (24 kg) – toți trei la U11 și Pitea Cristina (40 kg) la U13. Iar pe locul III s-au clasat Pitea Luca (27 kg) la U9 și Bungău Rareș (55 kg) la U11.
Iar de la ACS DAC Judo Măgești – antrenor Cristian Derecichei, s-au remarcat frații Derecichei după cum urmează: Nicolas – aur la 18 kg (născut 2015), Lidia – argint la 42 kg U11, Cristian – bronz la 46 kg U9 și Cristi – locul V la 44 kg U13. „Sunt primele medalii ale clubului nostru, proaspăt înființat în Măgești. Sperăm ca în anii următori să vină și alte medalii pentru copii din zona noastră”, ne-a declarat antrenorul Derecichei.
Concursul Judo For Kids a atras în jur de 200 de participanți din 7 județe transilvane plus două cluburi din capitala Republicii Moldova.

About Author