Categories Fotbal

Dezastru financiar pentru FC Barcelona

Publicaţia spaniolă Record a dezvăluit datoria actuală a Barcelonei, iar suma la care se ridică aceasta este una astronomică, 1,4 miliarde de euro. S-a ajuns în această situaţie atât din cauza managementului foarte prost, cât şi din cauza crizei generate de apariţia COVID-19.

Astfel, faţă de sezonul 2019-2020, veniturile au scăzut anul trecut cu 224 de milioane de euro (26%), 181 de milioane fiind pierdute din cauza imposibilităţii de a juca cu spectatori în tribune, la care s-au adăugat alte activităţi comerciale conexe. Cum cheltuielile au crescut şi ele cu 19%, Barcelona a înregistrat pierderi-record în sezonul 2020-2021, în valoare de 481 de milioane de euro!

Din cele 1,4 de miliarde de euro datorii, 617 milioane sunt către bănci, 389 de milioane către jucători, în timp ce restul sumei este formată din drepturile de televiziune primite în avans şi alte litigii. Din cauza problemelor financiare, în această vară, Barcelona a trebuit să se despartă de cel mai important jucător al echipei, Lionel Messi, dar şi să îl împrumute gratis pe Antoine Griezmann la Atletico Madrid, echipă de la care îl cumpărase cu doar un sezon în urmă pentru 120 de milioane de euro.

About Author