Categories Fotbal

Portarii celor două formații au făcut diferența

După o serie de câțiva ani de secetă în ceea ce privește derby-ul Bihorul în sportul rege, a venit momentul să fie din nou în prim plan. Lotus Băile Felix și CAO s-au duelat pentru un loc cât mai aproape de podium, meciul contând pentru ultima etapă a turului din Liga 3, Seria 10. CAO și-a făcut bine temele și a reușit să se impună cu 2-0 (2-0), cele două goluri fiind marcate la interval de un minut aproape de mijlocul primei reprize.

Lotus venea după șapte etape în care a înșirat șase victorii consecutive urmate de o remiză la Satu Mare, adică 19 puncte din 21 posibile, rezultate care au plasat echipa lui Gheogrhe Ghiț în fruntea clasamentului.

Jocul a început într-un ritm bun, ambele formații încercând să împingă pratic adversarul în terenul advers. În minutul 19 în urma unui corner executat de Gheorghiță, coechipierul acestuia, Ioviță, venit lansat a trimis cu capul din șase metri, cu largul concurs a lui Beke depășit total(0-1).

La faza imediat următoare Chitaș, scăpat singur în lateral dreapta, l-a învins pe Beke cu o execuție frumoasă la colțul lung (0-2). Două goluri la un interval de nici un minut.

Lotus a avut o ocazie uriașă la lovitura liberă executată de Arsene iar Barabas a scos de sub bară. Mai mult, faza s-a repetat la execuția lui Mădălin Popa, scoasă tot de sub bară, de același Barabas. Oros și-a încercat și el șutul, pe colțul scurt dar tot Barabas a scos de lângă bară. Chitaș a mai scăpat o dată pe partea dreptă, a șutat plasat, mingea ocolind de puțin poarta.

În debutul părții secunde Ionuț Ban, la șapte metri de poartă a șutat din lateral, din vole, dar peste transversală. Apoi Florin Pop a centrat pentru poziția centrală a lui Făgărășanu, care a trimis cu capul peste transversală.

Din păcate pentru ei, gazdele intră îtr-o criză numai de ei înțeleasă, renunță la fazele cursive de atac, aruncând practic toate mingile la bătaie.

Rezultatul, Letan respinge lejer, Copil blochează de fiecare dată iar Ioviță îl domină fizic pe Costea. Timpul trece în favoarea orădenilor care ratează trei contraatacuri extrem de favorabile, Hosu fiind mereu în prim plan. Făgărășanu are două situații bune de a înscrie cu capul dar execuțiile lasă de dorit.

Gunie este eliminat gratuit pentru tragere de timp în urma unei aruncări de la margine în timp ce Ghiț nu nimerește sub nicio formă schimbările. Vinicius este din alt film, iar Kovacs în tabăra adversă intră bine în joc.

Finalul găsește echipa Lotus atacând cu un Oros determinant, dar construcția și finalizările sunt mult sub așteptări.

Cu singuranță că alta este fața echipei Lotus alcătuită din jucători de certă valoare într-un meci în care erau mult mai lucizi și exacți în fața porții adverse. CAO, s-a mobilizat exemplar, a dat o replică extrem de motivantă, determinarea și abordarea tactică cu multă încredere făcând diferența. Au luptat pentru fiecare balon, au arătat că pot compensa printr-un efort comun valoarea net superioară individuală a adversarului.

LOTUS: Beke – Florin Pop, Oros, Paublusztig, Arsene – Costea, Mădălin Popa, Adrian Popa (67 Cătălin Tutuță), Ionuț Ban – Codoban (77 Vinicius Leite) – Făgărășanu. Antrenor: Gheorghe Ghiț.

CAO: Barabas – Cr. Copil, Letan, Stan, Ioviță – Cherman, Ardelean – Gheorghiță, Chitaș (74 Mark Kovacs), Gunie – Hosu (90 Alex Lezeu). Antrenor: Florin Farcaș.

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Casian Băla (Arad), Lucian Berariu (Moroda).

Observatori: Vasile Rad (Arad) și Anghel Todea (Cluj).

About Author