Categories Baschet

Gazdele mult mai eficiente în partea a doua

În cursul serii de miercuri 3 noiembrie, CSM U Oradea a jucat în cadrul rundei a 4-a a FIBA EuroCup, în deplasare la Varșovia pe terenul celor de la Legia. În tur, polonezii s-au impus la Oradea, de data asta Richard & Co. aveau de luat o revanșă. Din păcate pentru ei, deși au făcut un joc bun în cele din urmă au pierdut cu scorul de 75-68 (15-21,18-20, 26-17, 16-10).

Oradea a început cât se poate de bine acest joc, reușind să-și surprindă adversarul încă din primele momente. Bickauskis interceptează în terenul advers și înscrie, Green nu poate fi opri, iar oaspeții se distanțanză la opt puncte diferență. polonezii schimbă primii, revin pe tabelă și se restabilește echilibrul. Paliukenas intră și el pe parchet și-și face simțită prezența printr-un coș de la distanță, în timp ce Holt este din alt film. Dezamăgitor jocul americanului, și Gavrilovic este ineficiant în apărare. La rampă iese valoarea individuală a lui Richard, care prin două aruncări de la distanță, stabilește scorul primului sfert, 15-21.

Baciu primește și el primele minute în acest joc, Green înscrie spectaculos, Markovic de la distanță mărește ecartul la 13 lungimi. Timp de odihnă al gazdelor, surprinse la toate capitolele. Bihorenii au unele momente mai puțin inspirate în apărare, gazdele aprimesc cu ușurință libere, la celălalt panou, decizia este greșită.

Gavrilovic de la distanță scutură plasa, markovic este penalizat cu greșeală ofensivă. Sunt zece lungimi avans, din nou Nicolescu faultează total aiurea. Căpitanul desemnat al grupării noastre este modest în ultima perioadă.Același Gavrilovic se descurcă de minune sub panoul advers, înscrie și libera suplimentară, din nou sunt zece lungimi avans. Gazdele nuse regăsesc deloc, Oradea la cea mai eficientă prestație din acest sezon.

Pur și simplu jocul este la discreția lor, trebuind să profite din plin de acest aspect. Legia ajunge lejer la linia de libere, la pauza mare, roș-albaștrii au opt puncte avans.

De la cabine ies două echipe total diferite, vizitatorii sunt de nerecunoscut, exact la și la Porto. Gazdele preiau inițiativa și pur și simplu, trec în avantaj. Abia după un parțial de 13-3, banca reacționează cu primul timp de odihnă. Disputa se echilibrează, Oradea revine din nou în meci, preia conducerea, dar au unele probleme în faza de atac. Gavrilovic este mereu blocat, gazdele forțează totul pe cartea atacului. După 30 minute, polonezii au un singur punct avans.

Începe ultimul sfert. Oradea irosește ușor prima posesie, se joacă extrem de tacticizat. Atacurile sunt duse la limita timpului de ambele părți, iar procentajele la aruncări sunt în scădere. Polonezii ratează mult, în timp ce Oradea ajunge dificil la aruncări deschise. Gavrilov înscrie și restabilește egalitatea 63-63. Muhammad-Ali Abdur-Rahkman înscrie de la distanță, Markovic punctează și el. Echipa care va avea luciditate în final, va avea câștig de cauză. Oboseala își spune cuvântul în tabăra noastră, pierdem ușor posesia. Timp de odihnă de la banca noastră.

Se joacă într-un ritm infernal, tensiunea este în creștere. Arbitrii așa nițel ajută echipa gazdă, nu fluieră așa ușor fault iar gazdele prin încredere. Muhammad-Ali Abdur-Rahkman dă lovitura de grație printr-un coș extrem de norocos, de la distanță. Oradea încearcă să revină dar nu mai are forța necesar. Li s-a terminat benzina pe final, cum se spune. Ala s-a scris istoria unui meci în care Oradea a avut o primă jumătate foarte bună și o a doua mult mai slabă, din nou banca de rezervă nu ajută echipa, jucători ca Nicolescu sau Baciu sunt pur și simplu în plus într-o echipă cu obiectiv în Cupele Europene.

Cei mai eficienți jucători în tabăra noastră au fost Green 17 puncte și Richard 16. În urma acestei înfrângeri, orădenii nu mai au șanse reale de calificare mai departe în faza următoare, pur teoretic ar mai exista printr-un joc favorabil al rezultatelor și cu o diferență de puncte mai mare.

About Author