Prostia lui David Popovici intră în istoria inculților!!!

Euro Kazan 2021. Robert Glință – în semifinalele probei de 50 m spate. David învață de la o cursă la alta!
👉 Campionatul European 2021 în bazin de 25 metri a debutat azi la Kazan, în Rusia. În prima reuniune, Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 metri spate (locul 6 la general, cu 23,23 secunde).

David Popovici a fost protagonistul unui episod ridicol la Campionatele Europene de natație în bazin scurt, care se desfășoară în această sărpămână la Kazan (Rusia). Românul care a fost la un pas de o medialie olimpică la Tokyo a început competiția în seriile probei de 400 de metri și, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă emoții pentru calificarea în semifinale.
De altfel, Popovici (foto) a dominat destul de clar seria din care a făcut parte, însă numai până la un moment dat. Lungimea bazinelor scurte ste de 25 de metri, nu de 50 de metri cum se întâmplă la competițiile majore. Astfel, la proba de 400 de metri înotătorii au de parcurs 16 lungimi. Popovici era primul în seria sa, dar s-a oprit inexplicabil când mai avea de înotat 2 lungimi de bazin, adică 50 de metri.

Sportivul român și-a dat seama destul de repede de gafa comisă, văzându-l pe unul dintre oponenții săi că își continuă cursa, și a început din nou să înoate, dar pauza l-a scos din ritm și a pierdut timp prețios. Chiar dacă a terminat seria respectivă pe locul doi, Popovici a ratat calificarea în finala din sesiuenea de seară (la proba de 400 de metri liber înotători cu cei mai buni 8 timpi din serii se califică în finală, sărindu-se peste semifinale).
Timpul cu care a fost cronometrat Popovici a fost de 3:48:19, iar ultimul sportiv care a obținut biletul pentru finală a parcurs cei 400 de metri în 3:42:61. La proba de 400 de metri liber a participat și Vlad Ștefan Stancu. ACesta a câștigat seria din care a făcut parte (3:43:99), dar a ratat și el prezența în ultimul act.
Pentru David Popovici nu e o dramă că nu s-a calificat în finală la 400 de metri, deoarece aceasta nu este proba sa favorită și șansele la o medalie erau oricum mici. Românul va avea ocazia să se revanșeze în probele mai rapide, de 100 și 200 de metri, care vor avea loc la finalul săptămânii, și la care e de așteptat să exceleze.


About Author