Categories Fotbal

Totthenam Hotspur va avea un nou manager general

Jurnalistul independent Fabrizio Romano anunță că tehnicianul italian Antonio Conte (foto) a ajuns luni seara târziu la o înțelegere cu echipa engleză Tottenham Hotspur și va semna un contract cu londonezii până în iunie 2023. Anunțul urmează a fi făcut în cursul zilei de marți.

Directorul general al lui Spurs, Fabio Paratici, a fost cel are și l-a dorit pe Conte în funcția de antrenor principal al clubului, după demiterea lui Nuno Espirito Santo, luni dimineață.

Conte s-a numărat printre mai mulți candidați de care Spurs s-a arătat interesată și în vară, înainte de a se decide în cele din urmă pentru fostul antrenor al lui Wolves.

Conducerea lui Spurs l-a îndepărtat luni pe portughez din funcție, după doar patru luni de mandat, după ce înfrângerea de sâmbătă, cu 3-0 în fața lui Manchester United, a fost cea de a cincea în primele 10 meciuri ale clubului în Premier League.

Atenția s-a întors rapid spre Conte, care a rămas disponibil, după ce nu a acceptat un alt angajament după plecarea sa de la Inter, la sfârșitul sezonului trecut.

Catalizatorul realizării noii înțelegeri, într-un timp atât de scurt, este Fabio Paratici care a mai lucrat cu Conte pe când se aflat în conducerea lui Juventus, în urmă cu un deceniu.

Negocierile cu italianul au progresat rapid, iar Fabrizio Romano susține că anunțul de confirmare va fi făcut în cursul zilei de marți.

Alte surse din presa britanică susțin că înțelegerea include o serie de opțiuni și clauze de încetare a contractului, Conte dorind să se asigure că este liber să plece, dacă promisiunile făcute de Tottenham nu sunt îndeplinite.

De partea cealaltă, Spurs speră ca Conte să fie de acord să semneze un nou contract în vară, dacă lucrurile merg în direcția bună, cum ar fi de exemplu obținerea unui loc în primele patru sau cel puțin realizarea unor progrese notabile pe teren.

Dacă totul merge conform planului, Conte ar putea fi la conducerea echipei la meciul de joi din Conference League, împotriva lui Vitesse, deși responsabilitatea ar putea fi lăsată în continuare lui Ryan Mason, până când Conte se familiarizează cu echipa.

Recent, numele lui Conte a fost vehiculat în preluarea lui Manchester United, dar Diavolii Roșii încă îi dau credit lui Ole Gunnar Solskjaer, care a mai eliberat din presiunea ce apăsa pe umerii săi, învingând Spurs, în ceea ce s-a dovedit a fi ultimul meci al lui Nuno Espirito Santo.

About Author