Categories Fotbal

Primele declaratii ale lui Xavi Hernandez la FC Barcelona

Echipa de fotbal FC Barcelona „nu-şi poate permite să facă egal sau să piardă”, a declarat luni noul său antrenor, Xavi Hernandez, la prezentarea oficială pe terenul de joc al stadionului Camp Nou, în faţa a mii de suporteri, transmite EFE.

„Sunt foarte încântat, nu vreau să mă emoţionez, această primire din partea fanilor este impresionantă”, a declarat Xavi, care a fost însoţit de preşedintele clubului, Joan Laporta, cu care s-a îmbrăţişat în timpul oficializării contractului, tot pe gazonul echipei catalane.

„Ziua aceasta va marca istoria clubului, este o zi foarte emoţionantă”, a spus Laporta.

Xavi, 41 de ani, a fost numit oficial, vineri seara, antrenor al echipei FC Barcelona. Fostul mare mijlocaş spaniol a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce tot vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar), cu care avea o înţelegere până în 2023.

Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Xavi l-a înlocuit pe olandezul Ronald Koeman, demis după meciul cu Rayo Vallecano de la finele lunii trecute, interimar fiind de atunci Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde a catalanilor.

About Author