Categories Baschet

Energia pozitivă din final duce Oradea spre victorie!!!

CSM CSU Oradea a făcut o mare risipă de efort, vineri 12 noiembrie în Arena Antonio Alexe, acolo unde a reușit să învingă pe FC Argeș Pitești, scor 63-60 (20-8, 9-21, 16-16, 18-15). Disputa a contat pentru etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22.

Organizatorii au început perfect disputa reușind să se distanțeze încet dar sigur pe tabelă în fața unei echipe surprinse în special în defensivă, acolo unde schimbul de jucători era mereu târziu. Încă din debut, Green și Richard sunt din nou cei mai productivi jucători, iar recuperările defensive încep să-și spună cuvântul. După primul sfert, Oradea pare că are o misiune facilă în fața unei echipe cu o serie de șapte victorii consecutive.

Situația s-a schimbat radical în sfertul al 2-lea. Nivelul de intensitate defensivă al oaspeților a fost foarte bun, invers proporțional cu cel al gazdelor. Mai mult, ofensiva orădeană a fost complet depășită. De notat că CSM CSU Oradea nu a reușit să profite de retragerea din teren a lui Mladen Jeremic, jucător sancționat cu trei greșeli personale. Astfel, argeșenii au anulat deficitul și au avut ultima posesie din prima repriză, rămasă însă fără rezultat. La jumătatea partidei scorul era de 29-29.

Partea a doua a început într-o notă de echilibru, bihorenii schimbă mereu, dar banca nu vine cu ceva nou, jucătorii nu aduc plusul pe tabelă de care formnația are nevoie. De cealaltă parte, mereu piteștenii sunt încrezători în cei doi sârbi, Jelenic și Jevtovic, cel din urmă un jucător care s-a adaptat perfect campionatului nostru. Se merge cap la cap, niciuna dintre echipe neavând forța să se desprindă. Măciucă înscrie de la distanță într-un moment dificil în timp ce Holt își asumă de unul singur pătrunderea individuală.

Un lucru rar întâlnit, cei doi antrenorii nu solicită timp de odihnă, fiind convinși că finalul este decisiv.

Pentru prima dată, acest meci arată exact ca și un joc de șah, mutările de pe bancă fiind una influențată de cealaltă.

Așa cum era de așteptat, ultimul sfert a fost cel care a decis învingătoarea.

Oradea avea doar 36 de ore de la celălalt joc câștigat cu Porto, iar acest aspect trebuia luat în calcul. Rotația funcționează destul de bine, aceiași doi jucători indispensabili, Green sau Richard fiind mereu înm prim plan.

Markovic este un jucător util prin atitudine dar și Jevtovic este cel inteligent și productiv de la argeșeni. Finalul este dramatic, Oradea irosește atacul, la celălalt panou oaspeții înscriu.

Timp de odihnă, roș-albaștrii la linia de libere transformă doar o tentatvă, Pitești iroseste posesia. La ultima fază, forțează o acțiune marca NBA, irosită, fac fault târziu, mentalitate de pierzători. Bascehtabliștii din municipiul de pe Crișul Repede scapă în învingători, datorită unei experiențe net superioare și unei energii pozitive pe ultimele atacuri.

Stephen Holt a totalizat 17 puncte, 4 recuperări, Garlon Green a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții, iar Kris Richard a totalizat 8 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții pentru învingători. În replică, Nikola Jevtovic a reușit 21 puncte, 7 recuperări, iar Mladen Jeremic și Toarlyn Fitzpatrick au adăugat câte 10 puncte.

CSM CSU Oradea are 5-1 la general în urma acestui succes în Liga Națională.

About Author