Categories Tenis

Înfrângere dramatică pentru Jaqueline Cristian în ultimul act la Linz

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a fost învinsă dramatic de americanca Alison Riske, cu 2-6, 6-2, 7-5, vineri seara, în turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro.

Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, s-a înclinat în prima sa finală WTA din carieră după două ore şi 24 de minute.

Momentul psihologic al partidei s-a consumat la 5-4 în setul decisiv, la 30-30, pe serviciul americancei, când Cristian a greşit o lovitură în care părea că se află în avantaj. Riske a egalat apoi (5-5) şi a făcut un break relativ uşor, după câteva erori ale româncei, iar apoi şi-a câştigat serviciul, setul (7-5) şi meciul.

Jaqueline Cristian a reuşit o performanţă remarcabilă la Linz, ajungând în finală din postura de ”lucky loser”, beneficiind şi de şansă, însă: mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată), apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.

Cristian a încheiat finala cu 4 aşi şi 4 duble greşeli, cu doar 50% procentaj de reuşită la primul serviciu şi 56% la al doilea.

Cristian va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz.

Alison Riske (31 ani, 73 WTA), cap de serie numărul opt la Linz, care în semifinale a beneficiat de abandonul conaţionalei Danielle Collins, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Tianjin (2014) şi ‘s-Hertogenbosch (2019), ea având alte opt finale jucate, între care una în acest an (Portoroz).

About Author