Investițiile în sport continuă în Oradea

de câteva saptămâni, constructorii au început amenajarea terenului pentru viitoarea bază sportivă din Calea Clujului 202 în spatele terenului de fotbal al clubului Motorul.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, în prezent se lucrează la pregătirea amplasamentului, realizarea terasamentului şi amenajarea stratului suport.

Primăria şi-a asumat prin contractul încheiat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei realizarea reţelelor de utilităţi şi a drumurilor de acces în vreme ce construcţia propriu-zisă va fi realizată de Compania Naţională de Investiţii cu finanţare guvernamentală.

„În scopul implementării acestui proiect, Primăria a pus la dispoziţie, anul trecut, terenul care din punct de vedere a fluxurilor de circulaţie, a repartizării urbanistice este adecvat construirii unui complex sportiv la standarde corespunzătoare”, a transmis Primăria Oradea.

Conform proiectului, viitoarea bază sportivă va avea teren de fotbal dotat cu instalaţie nocturnă şi tabelă de marcaj fi prevăzut cu tribune de 500 de locuri şi 20 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi un teren de sport multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis.

Cele două terenuri vor fi deservite de o clădire vestiar cu un etaj dotată cu grupuri sanitare, cabinet medical, magazine, zone de protocol şi o parcare cu 58 de locuri.

Într-o altă ordine de idei, cel mai probabil în lune ianuarie va fi predat și Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu după aproape doi ani de muncă în renovarea completă a acestuia plus auxiliarele. De menționat faptul că s-au făcut unele îmbunătățiri ale bazinului și că aexistat și o rectificare bugetară în ceea ce privește costurile. Referitor la noua sală sportivă, se continuă munca la racordurile necesare iar în primele luni ale anului viitor echipele CSM-ului vor putea intra efectiv în sală să își înceapă activitatea. Un alt aspect care trebuie menționat sediul CSM-ului se va muta în această locație, având nevoie de șase birouri pentru pune la punct viitorul unul club devenit fanion al municipiului.

About Author