Buni în țară, limitați peste hotare

CFR Cluj este eliminată din competiţia de fotbal Europa Conference League, după ce a fost învinsă de echipa daneză Randers FC, cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe Randers Stadion, în penultimul său meci din Grupa D.

Campioana României, care avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în cursa de calificare pentru fazele următoare, a fost dominată de a patra clasată în liga daneză, care s-a impus prin golurile înscrise de Alhaji Kamara (68), Simon Piesinger (76), respectiv Ciprian Deac (72).

Deşi CFR a început destul de avansat, prima ocazie a aparţinut gazdelor, şutul lui F. Bundgaard (2), la colţul scurt, fiind prins de Bălgrădean.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a avut o ocazie foarte bună un minut mai târziu, când mingea centrată de Camora a fost deviată de un fundaş şi a căzut pe bara transversală. Omrani (8) a irosit o şansă bună, însă voleul său de la 18 metri a trecut pe lângă poartă.

Randers a ameninţat poarta lui Bălgrădean în min. 11, cu un şut al lui Piesinger, din lovitură liberă de la 20 de metri, însă goalkeeper-ul a prins balonul. Danezii au cerut penalty la o intervenţie a lui Omrani la Ankersen (29), însă nu s-a dictat nimic.

Până la pauză, gazdele au presat şi şi-au creat şi alte situaţii notabile. Ankersen (35) a şutat din întoarcere, dar Bălgrădean a respins salvator. Apoi, Burcă a respins de pe linia porţii mingea reluată de Egho (36). Bălgrădean (43) a respins şutul lui Ankersen, iar F. Bundgaard a fost blocat in extremis de Graovac (45+1).

CFR nu a tras niciun şut pe poartă în prima repriză a meciului.

În partea secundă, Randers a foarte aproape de gol prin Tibbling (52), însă şutul acestuia s-a dus în plasa laterală.

Ardelenii au avut cea mai mare ocazie în min. 56, când Deac a executat cu efect o lovitură liberă, iar portarul Carlgren a respins in extremis din faţa lui Graovac, cu preţul unei accidentări (s-a lovit de bară).

Randers FC, deţinătoarea Cupei Danemarcei, a deschis scorul în min. 68, prin Kamara, la prima sa atingere a mingii după introducerea pe gazon, jucătorul din Sierra Leone beneficiind de o minge respinsă greşit de Camora.

CFR a egalat rapid, prin Deac, cu o lovitură de cap la centrarea lui Susic, abia intrat pe teren (72).

Danezii au marcat golul victoriei în min. 76, prin Piesinger, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, austriacul profitând de un plonjon tardiv al lui Bălgrădean.

Bălgrădean s-a opus golului în min. 78, la reluarea din apropiere a lui Kehinde.

CFR a avut ultimele ocazii ale meciului, dar Costache (89) a şutat în plasa laterală, iar Alibec a trimis slab de la 18 metri (90+1).

CFR va încheia grupa pe ultimul loc indiferent de rezultatul din ultimul meci.

FK Jablonec şi AZ Alkmaar au încheiat nedecis, 1-1, în celălalt meci al grupei.

AZ Alkmaar ocupă primul loc, cu 11 puncte, fiind calificată în optimile de finală, Randers este a doua, cu 7 puncte, Jablonec se află pe trei, cu 6 puncte, iar CFR este ultima, cu un punct.

Pe 9 decembrie se vor juca ultimele meciuri din grupă, CFR Cluj – Jablonec şi AZ Alkmaar – Randers.

Randers FC – CFR Cluj 2-1 (0-0)
Au marcat: Alhaji Kamara (68), Simon Piesinger (76), respectiv Ciprian Deac (72).
Randers, Randers Stadion
Europa Conference League – Grupa D

Au evoluat echipele:

Sursa foto: Randers FC /Facebook

Randers FC: 1. Patrik Carlgren – 7. Mikkel Kallesoe, 8. Simon Piesinger, 11. Erik Marxen (căpitan), 15. Bjorn Kopplin (19. Oliver Bundgaard, 53) – 12. Simon Tibbling, 14. Frederik Lauenborg (20. Vito Hammershoej-Mistrati, 66), 6. Lasse Berg Johnsen, 9. Jakob Ankersen (30. Vincent Onovo, 84) – 45. Marvin Egho (99. Alhaji Kamara, 66), 40. Filip Bundgaard (10. Tosin Kehinde, 46). Antrenor: Thomas Thomasberg.
Rezerve neutilizate: 22. Andreas Soendergaard, 25. Jonas Dakir – 16. Mads Enggaard, 17. Jesper Lauridsen, 18. Tobias Klysner, 21. Karl Drejer Leth, 24. Issah Salou.

Sursa foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA /Facebook

CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean – 4. Cristian Manea (16. Mateo Susic, 71), 6. Danijel Graovac, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) – 37. Mihai Bordeianu (8. Runar Mar Sigurjonsson, 46), 21. Bismark Adjei-Boateng (5. Jonathan Rodriguez, 84), 10. Ciprian Deac – 9. Billel Omrani, 22. Gabriel Debeljuh (77. Denis Alibec, 71), 7. Adrian Păun (18. Valentin Costache, 84). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 23. Cristiano Figueiredo, 89. Otto Hindrich – 19. Juan Culio, 29. Rachid Bouhenna, 75. Adrian Gîdea, 92. Mike Cestor, 96. Florin Ştefan.

About Author