Laureatul Balonului de aur, naște controverse

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul ”Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football.

Messi (23 ani), care şi-a mărit astfel recordul de trofee pe care îl deţinea (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021), s-a impus în duelul său cu atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen) şi cu italianul de origine braziliană Jorginho (Chelsea).

”Acest premiu îmi dă forţa pentru o nouă etapă, la un nou club. Mă bucur că mi-am văzut familia fericită în seara asta. Este un premiu individual, dar Copa America este un trofeu pentru o echipă. Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina”, a mai spus atacantul. În legătură cu un posibil al optulea Balon de Aur, Messi a spus: ”Cred că un lucru duce la altul. Cel mai important este de a ajunge la un nivel de grup (la PSG) cum s-a întâmplat cu Argentina la Copa America. Trebuie să mă adaptez la noul meu club, la noul meu mediu, iar acest trofeu mi-a dat multă energie”.

About Author