Sfaturi pentru părinți, lăsați copii la sport!!!

Alegerea celei mai potrivite activități sportive pentru copilul tău și furnizarea nivelului adecvat de suport poate fi o provocare, însă după un timp acordat cercetării, vei găsi sportul care se potrivește cel mai bine bugetului și familiei tale.

Când copiii încep să-și exprime interesul pentru sport, ar putea fi greu să intuiești activitatea sportivă care cu care se vor acomoda cel mai bine. Dar cum poți afla dacă fiul sau fiica ta va fi următorii Gica Hagi sau Simona Halep?

Iată câteva modalități prin care îi poți ajuta pe copii să găsească sportul potrivit pentru ei:
Alegerea celui mai bun program sportiv pentru copilul tău este mai ușoară atunci când el sau ea are deja o pasiune sau un talent pentru un anumit sport. Majoritatea orașelor oferă o gamă variantă de opțiuni, însă pentru început este recomandat să iei în considerare vârsta și capacitatea fizică a copilului, înainte de a decide asupra unui sport.

Există câteva alte întrebări cheie:
Cât de bine organizat este programul pe care îl interesează copilul tău?

Ce așteptări există de la părinți în ceea ce privește implicarea?

Te simți confortabil ca părinte cu programele de antrenament și competiție?

Se potrivește acel sport abilităților copilului tău?

Antrenorii selectează echipe într-un mod pe care îl consideri acceptabil?

Echipamentul este în stare bună și este inspectat regulat? Antrenorii necesită exerciții de încălzire și răcire înainte și după jocuri și practici pentru a ajuta la prevenirea accidentărilor?

Copilul poate fi expus la vătămări corporale grave?

Dacă copilul tău are nevoi speciale cauzate de ADHD, astm sau un handicap fizic, întreabă dacă antrenorii se pot plia pe aceste nevoi.

A face parte dintr-o echipă sau program sportiv are multe avantaje, dar poate fi și costisitor. Este recomandat ca familia să fie pregătită să angajeze bani, timp și resurse în activitatea sportivă aleasă.

Dacă sportul ales va fi cel potrivit, copilul tău se va distra și va avea succes în comunitatea sportivă. În plus, își va dezvolta abilitățile sociale, fizice și emoționale.

About Author