Categories Fotbal

Realism și optimism moderat în tabăra celor de la CAO Oradea

În cursul dup-amiezii de marți 7 decembrie, sala de conferințe a Stadionului Municipal Iuliu Bodola din Oradea a găzduit o conferință de presă în care subiectul principal a fost CAO Oradea. Au fost preșenți Laurențiu Danșa, președintele clubului, Florin Fărcaș antrenor principal, Cosmin Letan căpitanul echipei și Șerban Sere președinte al CSM Oradea. După șapte victorii consecutive în ultimele meciuri oficialw, toți cei implicați în viața echipei CAO Oradea au rămas realiști în ceea ce privește viitorul, cu toate că aceste rezultate le dau speranțe să creadă într-o posibilă promovare. CAO a terminat prima parte a sezonului pe prima poziție a clasamentului, calificându-se în plaz-off. Aici vor juca cu primele patru echipe din serie, tur-retur, primele două mergând mai departe. De asemenea după aceea vor avea loc jocuri de promovare în cruce cu echipele de pe primele două poziții din seria a 9-a.

Primul care a luat cuvântul a fost președintele Laurenșiu Danșa, cel care declara că echipa orădeană este o echipă tânără care a progresat de la meci la meci și care au răsplătit încrederea acordată prin rezultate peste așteptări. El a lăudat colaborarea cu CSM, care este una absolut normală, de asemenea toți cei implicați sunt cu salariile la zi, toate datoriile față de jucători au fost achitate, iar despre viitor se așteaptă la jocuri echilibrate în play-off.

În general o echipă din eșalonul trei al fotbalului românesc cheltuie în jur de 250-300 000 euro pe sezon în condițiile în care nu se fac investiții masive. CAO are o serie de susținători de o mai lungă perioadă de timp, iar cheltuielile nu echipa nu sunt peste bugetul alocat.

La rândul său Cosmin Letan avea să afirme: „Sincer sunt mândru de ceea ce am realizat cu echipa, timpul a zburat repede și pentru mine care sunt unul dintre cei mai în vârstă. Am avut unele obiective fixate de conducere, acum o parte le-am realizat și suntem extrem de bucuroși. Pentru noi este foarte important ca o echipă cu potențial, extrem de tănără să capete experiență la nivel superior. Nu este un vis promovarea, vom încerca să dăm totul pe teren, există deja o anumită presiune și eu cred că putem face față. Dintre echipele cu care vom lupta pentru promovare, Lotus este un adversar puternic la fel ca și Baia Mare. Mie îmi place mai mult să joc în deplasare, meciuri cu un anumit potențial, oricum suntem un grup unit, am ajuns să ne cunoaștem bine și acest aspect este foarte important”.

Florin Fărcaș și-a prezentat ideile principale după un sezon foarte bun, o analiză completă o menține pentru el, dar a recunoscut că este nevoie de unele întăriri în ceea ce privește unele posturi, este nevoie de plus valoare. Din păcate, golgheterul echipei, Marius Hosu a decis să plece de la CAO, el urmând a-și continua cariera în Italia.

„În primul rând a fost nevoie de disciplină la echipă, am mers pe aceeași linie fără compromisuri, am lucrat mult la concentrare și intensitate la antrenamente. Noi avem o echipă tânără care are nevoie de cât mai multe jocuri, iar pentru a ajunge sus e nevoie de jucători experimentați. Nu a fost ușor deloc să obținem șapte victorii consecutive, e nevoie de motivație în permanență. Victoria de la Lotus a fost o descătușare, aceea ne-a dat mare încredere, atunci le-am spus că ne putem bate de la egal la ecgal cu oricine. Cred că în majoritatea partidelor am arătat destul de bine, cu siguranță că în play-off va fi cu totul altfel, ne așteptăm la jocuri închise, fără să riște nimeni nimic. Cu toții ne dorim ca această echipă să joace mai sus, vom încercă să creem toate condițiile pentru performanță”.

Așa cum era normal, CAO va intra într-o bine meritată vacanță, pânăp în data de 8 ianuaria, când va avea loc reunirea lotului. După efectuarea vizitei medicale și o primă perioadă de acomodare, echipa va efectua un cantonament în Băile Felix, o perioadă de acumulări și încărcare. De asemenea va urma o perioadă cu o serie de jocuri de verificare cu o serie de adversari importanți în care vor fi testați noii veniți.

About Author