Cu toate că e an pandemic, atletismul își premiază valorile

Orădeanul Mihai Dringo (foto) a fost declarat cel mai bun atlet al județului Bihor în anul 2021. Premiul i-a fost acordat într-o gală a atletismului bihorean organizată la sala de sărituri de la CSU, într-un cadru restrâns. Mihai Dringo este pregătit de antrenorul Robert Olah, iar în acest an el a ocupat locul al 5-lea la întrecerile Campionatului European de Tineret de la Tallinn, în cadrul probei de 400 metri.

Desfășurată într-un cadru restrâns, din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, Gala Atletismului Bihorean a avut loc anul acesta cu un număr restrâns de invitați, marți seara, la Sala de Sărituri de la Universitate.
„Am visat cu ochii deschiși să apuc a 25-a gală, dar nu în condițiile acestea de pandemie. Îmi pare foarte rău că am făcut-o într-un cadru restrâns, dar nu puteam ca la această ediție jubiliară să nu îi premiem pe primii zece atleți ai județului, și debutanții și confirmații pe podium, care nu au intrat pe calendar. Păcat că a fost într-un cadru atât de restrâns, dar important e că s-a făcut. Suntem singurii în România care bifăm 25 de gale ale atletismului”, a declarat, pentru Bihoreanul, profesorul Virgil Preda, președintele Asociației Județene de Atletism Bihor, cel care este sufletul acestui eveniment și care s-a ocupat de organizarea tuturor edițiilor de până acum ale Galei Atletismului Bihorean.
Concret, au fost prezenți la festivitatea din acest an doar laureații și antrenorii lor, președintele clubului CSU Oradea, Sorin Buhaș și cei care au oficiat premierea.
După un moment de reculegere, ținut în memoria celui care a fost Constantin Pană, fostul secretar al Asociației Județene de Atletism, profesorul Preda, împreună cu soția lui, Mariana, i-au premiat pe cei de la categoria „debut pe podium”. Au fost patru premii acordate sportivilor: Ana Munteanu, Vanesa Negrean, Anca Danciu și Antonia Sângeorzan.
S-a trecut apoi la premierea atleților din TOP 10, cei care sunt cuprinși și pe calendarul pe anul 2022 editat de Asociația Județeană de Atletism Bihor. Întucât pe poziția a doua au fost doi sportivi, au fost premiați cei de pe locurile 1-9.
Cel mai bun atlet al anului 2021 a fost declarat în Bihor Mihai Dringo, sportiv pregătit de antrenorul Robert Olah, cel care a ocupat locul 5 la Campionatul European de tineret de la Tallinn, în proba de 400 m.
În continuare clasamentul celor mai buni atleți bihoreni din 2021 arată astfel:
locul 2 – Mark Fandly
locul 2 – Alesia Rengle
locul 3 – Cristian Meheș
locul 4 – Răzvan Nicoară
locul 5 – Horațiu Sabău
locul 6 – Antal Gergo
locul 7 – Daria Sfârlea
locul 8 – Diana Vedeș
locul 9 – Robert Olah jr.

Faptul că am avut patru oameni la Campionatele Europene de Juniori I și tineret și am avut trei finaliști, spune mare lucru, ținând cont că atletimsul este un sport destul de vitregit. Toată viața, știți că m-am luptat pentru acest sport. Din păcate, nici din poziția de vicepreședinte (nr. – al FR Atletism) nu pot să fac mare lucru. La nivel local am fost recunoscut ca ăla care urăsc politrucii. Nu urăsc politrucii, urăsc faptul că atletismul, sportul olimpic numărul 1 care a adus un titlu mondial pentru Oradea, nu a fost băgat niciodată în seamă”, a mai declarat, pentru Bihoreanul, profesorul Virgil Preda.

About Author