Un boicot inutil, sau nu prea…

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), Sebastian Coe, a afirmat că tratează cu mare seriozitate problema drepturilor omului, însă boicotul diplomatic al Marii Britanii faţă de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing „nu are sens”, în opinia sa.

Statele Unite, Australia şi Canada au anunţat la rândul lor boicotarea diplomatică a Jocurilor, legată de situaţia drepturilor omului din China, o poziţie pe care autorităţile de la Beijing au calificat-o drept una „politică”.

Coe şi-a atras critici pentru comentariile sale de săptămâna trecută, când a spus că el a fost „filosofic opus” boicoturilor.

„Boicoturile, în general, sunt analfabete din punct de vedere istoric şi necinstite din punct de vedere intelectual. Un boicot politic este, sincer, lipsit de sens. Asta nu înseamnă că sunt un susţinător al ţărilor care nu se conformează standardelor de bază referitoare la drepturile omului. Nu sunt un nepăsător sau un cavaler cu privire la drepturile omului, le iau foarte în serios. Însă nu cred că, pe termen lung, boicoturile au realizat foarte multe. Există întotdeauna consecinţe nedorite, iar în final oamenii care suferă cel mai mult sunt sportivii”, a declarat preşedintele World Athletics pentru presa britanică.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfăşura în perioada 4-20 februarie 2022.

About Author