Categories Handbal

Handbaliștii orădeni încep pregătirile la Stâna de vale

Echipa de handbal masculin CSM Oradea a avansat în faza următoare din Divizia A – ediția 2021/22. Formația antrenată de către George Tăutu s-a clasat pe prima poziție a clasamentului în Seria C a Divizia A, adică în prima parte a celui de-al 2-lea eșalon handbalistic al României.

Orădenii au repurtat 13 victorii și au suferit o singură înfrângere. Astfel, CSM-ul a avansat în playoff-ul de promovare în primul eșalon al României. Aici au avansat primele două clasate (cu drept de promovare) în fiecare din cele patru serii ale fazei inaugurale.

Astfel, se formează o grupă de opt echipe. Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, în dublă manșă. Formația orădeană se va duela cu CSM Reșița, Magnum Botoșani, CSU Galați, CS Medgidia, CSU Pitești, CSM Sighișoara și CSM Odorheiu Secuiesc. Această fază a competiției este programată să demareze pe data de 22 ianuarie 2022. Programul jocurilor urmează să fie comunicat de către Federația Română de Handbal.

Primele două clasate la încheierea playoff-ului obțin dreptul de promovare în Liga Zimbrilor. Ocupantele locurilor 3 și 4 vor participa la barajul de promovare.

Echipa de handbal se pregătește pentru următorele provocări. CSM-ul va efectua un stagiu centralizat de pregătire montan, unde accentul se va pune în mod deosebit de pregătirea fizică. Elevii lui George Tăutu vor petrece o săptămână în cantonament, urmând ca din 9 sau 10 ianuarie 2022 să revină pe plan local și să continue pregătirile în sala de joc.

About Author