Categories Fotbal

Schimbul începutului de an între Chelsea și Tottenham

Lukaku – Kane ar putea fi cel mai important schimb din istoria fotbalului. Presa engleză acreditează tot mai mult această variantă, după ce cei doi atacanți au dat semnale clare că nu se simt foarte bine la formațiile actuale.
Romelu Lukaku (foto) a fost subiectul principal al presei de sport în ultimele zile, după ce a fost exclus din lot de Tuchel, înainte de duelul cu Liverpool. Totul din cauza declarațiilor date de belgian în Sky Sport, în care afirma că nu e fericit la Chelsea și că și-ar dori întoarcerea la Inter. Evident, nerazzurrii nu au forța financiară să transfere înapoi un astfel de jucător, dar tehnicianul german al londonezilor nu pare dispus să îl ierte.
S-a vehiculat că Lukaku ar urma să meargă la Tottenham, unde se află antrenorul care i-a marcat cel mai mult cariera, Antonio Conte, urmând ca Chelsea să îl transfere pe Dusan Vlahovic, de la Fiorentina.

Tuchel a făcut criză de nervi pe margine, când a văzut că VAR-ul intervine la bijuteria lui Kovacic.
Azi, presa engleză vine cu o altă variantă, care are suficiente argumente pentru a se realiza: Kane să ajungă pe Stamford Bridge la schimb cu Lukaku.

Golgheterul lui Spurs a vrut cu tot dinadinsul să plece de la echipă în vară, când City l-a curtat insistent, pentru a avea șanse să câștige trofee. Daniel Levy nu a vrut să renunțe la starul său, iar efectele se văd. Probabil dezamăgit de faptul că va trebui să lupte iar pentru o formație care nu are șanse să câștige ceva, Kane are cel mai slab sezon al carierei, reușind doar 4 goluri și un assist în Premier League, până acum.
Evident, Conte l-a sprijinit mereu și a vorbit la superlativ de vârful său, dar ar accepta fără vreo reținere să lucreze iar cu Lukaku, probabil atacantul pe care l-a apreciat cel mai mult în cariera de manager. Singura problemă e legată de faptul că englezul are o cotă mai ridicată decât vârful lui Chelsea, dar cu siguranță nu va fi o problemă pentru Abramovich să vină cu o compensație de 20-30 de milioane de euro.
Între cei doi s-a stabilit o conexiune uluitoare pe vremea în care au apărat culorile lui Inter și Lukaku ar fi încântat să îl aibă iar antrenor pe italian, chiar dacă, din punct de vedere al carierei, o astfel de mutare ar fi un pas în spate. Chelsea e o echipă de top, care se luptă pentru titlu și Champions League, în timp ce Spurs vrea să revină în lupta pentru top 4.
Lukaku este un vârf de careu fantastic, dar are multe alte calități care îl fac special. Doar Haaland mai are abilități similare cu atacantul belgian, este de părere Conte.
„Un antrenor e bun atunci când poate să obțină maximum de la jucători, când îi face să evolueze mai bine decât o făceau. Eu cred că am lucrat excelent cu Lukaku, e un atacant special. Dacă îl aduci în careu, e foarte periculos. Dar nu e doar un vârf de gura porții, când pleacă cu mingea la picior de la mijloc, e greu de oprit, e foarte rapid. E foarte dificil să găsești un atacant care să fie atât target man, dar și un vârf capabil să vină cu mingea la picior și să înscrie. Aceleași caracteristici le mai văd la Haaland”, spunea fostul antrenor al lui Inter, înainte de a semna cu Spurs.

About Author