CSM-ul face prima mutare importantă în 2022

Mark Ogden Jr (foto) este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. originar din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 27 ani, înalt de 2.06 metri, acest jucător evoluează la pozițiile 4-5.

Ogden a absolvit universitatea Dixie State, în 2016. Sportivul originar din San Diego se află la cel de-al 6-lea sezon ca jucător profesionist. Mark a evoluat de-a lungul carierei pentru Olympus (Georgia), College Park Skyhawks (G-League), s.Oliver Wurzburg (Germania) și BM Slam Stal Ostrow (Polonia).

Suporterii CSM CSU Oradea își amintesc de Ogden de pe urma semifinalei FIBA Europe Cup, susținută în compania lui Ostrow, la Menora Mivtachim Arena, pe parcursul lunii aprilie 2021. Polonezii au învins cu 77-66, calificându-se în finala competiției, Ogden având 13 puncte, 8 recuperări și 21 la eficiență, cu 100% la aruncările de două puncte. El a avut 7.1 puncte și 6.1 recuperări pentru 12.0 la eficiență cu 70% la aruncările de două puncte în acea campanie din FIBA Europe Cup.

În vara anului 2021 a semnat cu Hapoel Holon (Israel). El a bifat patru apariții în Basketball Champions League, incluzând una împotriva lui U-BT Cluj-Napoca, având medii statistice de 3.0 puncte, 2.0 recuperări și 0.5 intercepții în 12.3 minute pe meci. De asemenea, a avut șapte partide disputate în Winner League, campionatul din Israel. Aici a avut 5.1 puncte și 2.4 recuperări cu 0.7 intercepții în 14.3 minute per apariție.

CSM CSU Oradea va conta pe serviciile lui Mark pentru a acoperi atât la poziția 4, cât și la poziția 5. El aduce un nivel de intensitate foarte bun, fiind un jucător atletic, ce poate să aibă efecte în ambele faze ale jocului. De asemenea, dispune de o aruncare solidă de la semidistanță și distanță.

Sportivul se va alătura echipei pe parcursul zilelor următoare. Mark va efectua analize medicale amănunțite, după care va intra în programul echipei.

About Author