Economie de 60 000 euro pentru FRF

De două luni, naţionala de fotbal a României nu mai are antrenor, fapt ce pare să-i bucure pe oficialii de la Casa Fotbalului, instituţia reuşind astfel să salveze propria visterie de o cheltuială destul de mare. După doi ani de muncă, la sfârşitul lui noiembrie 2021, Mirel Rădoi a spus „la revedere“ echipei naţionale, alături de el părăsind banca tehnică şi secundul Nicolae Dică.

După aproape trei ani de stat pe banca unor cluburi ca FCSB sau FC Argeş, Mirel Rădoi a fost angajat de Federaţia Română de Fotbal, între 2018 şi 2019, la selecţionata de tineret, iar apoi, din 2019, la prima reprezentativă.

Contractul nu a fost foarte mare, dar nici CV-ul fostului jucător stelist nu era foarte bogat. Rădoi a acceptat un salariu de 250.000 de euro pe an, puţin mai mult de 20.000 de euro pe lună, de peste patru ori mai mult decât avusese la naţionala mică, dar cu 12.000 de euro lunar mai puţin decât primise Cosmin Contra, antrenorul de la care a preluat frâiele echipei. Cum România nu mai are selecţioner de la începutul lunii decembrie, Federaţia a făcut o economie de peste 60.000 de euro, calculând aici atât salariul principalului, cât şi al secundului primei reprezentative.

Dacă negocierile se prelungesc, suma care rămâne în conturile FRF va fi de peste 30.000 de euro pe lună.

About Author