Victoriile aduc un moral pozitiv echipei

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat pe teren propriu cu CSM CSU Oradea, scor 79-87. A fost nevoie de o repriză de prelungiri în meciul de la Târgu Jiu pentru ca vicecampioana CSM Oradea să câştige meciul. Scorul pe sferturi a fost 12-19, 21-19, 17-9, 25-28, 4-12. Meciul a contat pentru etapa a-17-a din Liga Naţională. Malik Morgan a reuşit 24 de puncte şi a fost cel mai bun om al gorjenilor.

În faţa unui public numeros şi care a creat o atmosferă senzaţională, CSM Târgu Jiu a cedat cu greu în faţa unei echipe mult mai experimentate, o echipă care se luptă an de an pentru titlu în întrecerea internă şi care reprezintă România în cupele europene. Cu atât mai mare este meritul grupării gorjene, căreia nu i-a lipsit mult să câştige acest meci şi care în multe momente ale jocului a fost peste adversar, l-a dominat, dar care s-a dovedit a fi un adversar mai agil, mai ales în minutele de prelugire, minute pe care gruparea oaspete le-a gestionat mai bine şi a reuşit să plece cu o victorie, care a stat pană aproape de final sub semnul întrebării. Astfel, la capătul uni meci de mare luptă, în care ambele echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj, Oradea a avut nevoie de prelungiri pentru pentru a se impune la Târgu Jiu. În ciuda înfrângerii, CSM Târgu Jiu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

Jordanco Davitkov a început meciul din Sala Sporturilor cu următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Ahmed Bashir, Malik Morgan şi Octavian Ilie. Kevin Allen a fost cel care a deschis tabela după asistul lui Malik Morgan. Oradea a egalat repede, dar Morgan a făcut 4-2 după o pătrundere. Acelaşi Malik Morgan, cu o reuşită de 3p a dus scorul la 8-3 pentru CSM Târgu Jiu. Startul bun de meci al gorjenilor a fost repede anihilat de echipa oaspete, care a trecut la conducere, 10-8, dar şi Allen a dat replica şi a egalat situaţia, scor 10-10. Oradea se desprinde la 16-10 şi încheie primul sfert cu o aruncare de 3p, care stabileşte scorul primului act, 19-12 pentru Oradea.

Oradea începe mai bine sfertul doi, cu Mark Ogden la finalizare în două rânduri, iar tabela indica 23-12 pentru oaspeţi. Glogovac sparge gheaţa în sfertul secund cu o aruncare de 3p, pentru 15-23, dar Oradea se duce la +10, 27-17. Ahmed Bashir revine pe parchet în sfertul doi şi înscrie pe două pătrunderi în forţă, scor 27-21 pentru Oradea, iar antrenorul oaspeţilor cere timp de odihnă. La reluare, Morgan şi Sly înscriu de la distanţă şi scorul se strânge pe tabelă, 31-27 pentru trupa lui Achim. Oaspeţii forţează şi se duc la 38-29, dar ultimele două coşuri ale sfertului aparţin gazdelor. Kevin Allen şi Brandon Sly punctează şi CSM Târgu Jiu se impune în actul doi cu 21-19, dar Oradea intra la vestiare cu +5 pe tabelă, scor 38-33.

CSM Târgu Jiu începe în forţă sfertul 3 cu Kevin Allen, Malik Morgan şi Titus Nicoară la finalizare şi ajunge la doar o posesie distanţă de Oradea, care continua să conducă, scor 41-39. Vine însă şi coşul de 3 puncte semnat Porter Troupe şi CSM Târgu Jiu revine la conducere pe tabelă, scor 42-41, în timp ce Malik Morgan duce scorul la 46-41, iar Titus Nicoară face 50-44. Oradea încheie sfertul trei cu reuşita de 3p a lui Richards, într-un sfert 3 dominat categoric de gorjeni şi adjudecat cu 17-9. La general, CSM Târgu Jiu intra în decisiv cu trei puncte avans, scor 50-47.

Oradea începe ultimul sfert cu o aruncare de 3p şi egalează situaţia, 50-50. Malik Morgan şi Ahmed Bashir dau imediat replica şi CSM Târgu Jiu urca la +5, scor 55-50, în timp ce Nicoară cu un coş de sub panou şi omul meciului, Malik Morgan, cu încă o aruncare de 3p duc scorul la 60-52 şi-l fac pe Cristi Achim să ceară timp de odihnă. La reluare, Oradea se apropie la 3 puncte, scor 62-59, dar Malik Morgan mai scutură o dată plasa de la distanţă, pentru 65-59. Oaspeţii reuşesc să revină în joc şi se apropie la doar un punct, scor 67-66, la jumătatea sfertului patru. Mai mult, orădenii trec în avantaj, dar Kevin Allen egalează situaţia, scor 69-69. Tot cu reuşitele lui Kevin Allen se ajunge la 72-71. Oradea punctează prin Markovic şi Holt şi trece din nou la conducere, 75-72. Cu mai puţin de 10 secunde rămase din meci, Jordanco Davitkov cere time-out pentru a pregăti ultimul atac al echipei sale. La reluare, gorjenilor le iese schema de joc şi omul meciului, Malik Morgan, găseşte, în ultima secundă, lovitura serii, cu Malik Morgan în prim plan şi aruncarea pe sirena ce anunța finalul timpului de joc. O aruncare de 3p care egala situaţia pe tabelă, 75-75, şi trimitea meciul în overtime, totul într-o atmosferă senzaţională în tribune.

CSM Târgu Jiu începe bine repriza de prelungiri cu reuşita lui Ahmed Bashir şi gorjenii conduceau cu 77-75. Ceva se rupe în jocul gorjenilor şi Oradea speculeazĂ. Orădenii reuşesc un run de 10-0 care reduc drastic speranţele echipei gazdă într-un rezultat pozitiv. Tabela indica 85-77 pentru jucătorii lui Achim. CSM Târgu Jiu mai înscrie odată prin Bashir, dar prea târziu pentru a mai întoarce scorul. Oradea se impune în overtime cu 12-4 şi câştigă meciul cu 87-79.

Kris Richard a avut 21 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Nikola Markovic a adăugat 18 puncye, 13 recuperări, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. În replică, Malik Morgan a reușit 24 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, Kevin Allen a adăugat 22 puncte, 15 recuperări pentru Târgu Jiu.

About Author