O decizie idioată a COSR pune piedică sportului

Sportiva română Ania Caill a obţinut un loc pentru România la schi alpin la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a anunţat, marţi, schioarea pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi dimineaţă am aflat că am deschis (obţinut, n. red.) un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. (un loc pentru fete la schi alpin) Locul a fost deschis datorită clasamentul meu mondial”, a anunţat Caill.

România ar fi refuzat locul deschis de schioare.

„Azi dimineață, România era următoarea pe listă și avea un loc în plus câștigat prin clasamentul Aniei la Super-G și coborâre. Acum, Federația și COSR au refuzat acel loc. Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi.

Asta dovedește clar că preferă să piardă un loc decât să o trimită pe Ania la JO. Asta arată că ei n-au vrut să trimită vreodată alt sportiv în detrimentul Aniei că e bine pentru sportivul celălalt. Asta dovedește că ei au făcut orice au putut să nu ajungă Ania la JO.

Comitetul Olimpic, dacă refuză locul la Olimpiadă, pentru o sportivă așa de bună, este sub orice critică. Nu înțeleg cum pot accepta așa ceva, ei, care dau finanțare. Nu vreau să mai aud vreodată de COSR, că ei lucrează pentru binele sportivilor, aici s-a dovedit că nu e adevărat”, a spus antrenorul schioarei, Ioan Achiriloaie, conform gsp.

About Author