Meci de gală la inuagurarea noii arene

Municipiul Oradea va fi gazda All Star Game-ului baschetului masculin românesc – ediția 2022. Meciul de revine după o pauză de doi ani (în 2020 și 2021 nu a fost organizat din cauza pandemiei COVID-19) și va avea loc pe data de 20 aprilie.

Acest eveniment este desemnat să inaugureze în mod oficial noua Sală Polivalentă din Oradea. Arena cu o capacitate de peste 5.000 locuri, cu dotări moderne și concepută cu scopul de a găzdui evenimente la standardele actuale va fi deschisă pentru prima dată cu ocazia unui meci cu adevărat special.

Se întâmplă pentru a 4-a oară în istorie ca Meciul Stelelor baschetului masculin din România să aibă loc la Oradea. Îndrăgita Arenă Antonio Alexe – locul celor mai emoționante momente trăite în această disciplină de orădeni – a găzduit în trecut evenimentele din anii 2005, 2010 și 2016.

Trebuie menționat faptul că ediția din anul 2005 a fost prima de acest gen organizată în țara noastră. Evenimentul din anul 2010 a coincis cu propulsarea baschetului în topul preferințelor oamenilor pasionați de sport din Oradea și a reprezentat rampa de lansare pentru echipa care între timp a cucerit trei titluri de campioană națională, o supercupă națională, a disputat peste zece finale naționale și a cunoscut notorietate pe plan internațional. Meciul de gală organizat în anul 2016 a completat o serie de trei zile în care atenția întregii suflări baschetbalistice din România a fost îndreptată spre orașul nostru, întrucât evenimentul a fost cuplat cu turneul final al Cupei României la baschet masculin.

Ediția din 2022 a evenimentului va avea loc în noua Sală Polivalentă din Oradea. Acesta va fi primul eveniment oficial organizat în arena pe care iubitorii de sport din oraș o vor putea numi drept noua lor casă.

All Star Game-ul baschetului masculin românesc 2022 este organizat de CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Baschet.

About Author