Categories Baschet

Oradea se desprinde abia în finalul jocului

În cursul serii de sâmbătă 5 februarie, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au disputat partida cu numărul patru cu polonezii de la Trefl Sopot, meciuri care contează pentru Grupa K a FIBA Europe Cup. La finele unui joc în cea mai mare parte a lui echilibrat, Oradea cu un plus la capitolul experiență a reușit să facă diferența câștigând în cele din urmă cu scorul de 83-73 (17-16, 18-19, 25-23, 23-15). Gazdele au început mult mai bien jocul reușind să conducă pe tabelă cu 7-0 sau 10-3. Bihorenii au revenit în meci, după intrerea lui Markovic, dar în continuare apărarea a fost punctul slab al nostru.

Polonezii nu au profitat de acest aspect, iar aruncările de la distanță au adus egalitatea pe tabelă. Sfertul secund s-a desfășurat în mare parte la fel, antrenorul nostru preferând o rotație mult mai mică. doar Nicolescu fiind preferat în locul altor jucători autohtoni. Richard sau Markovic s-au evidențiat în momentele importante, iar egalitatea s-a menținut.

Diferența s-a făcut în ultimul sfert atunci când Oradea a gestionat foarte bine avantajul de pe tabelă și s-au desprins decisiv. CSM-ul a reușit să-și ridice nivelul apărării ceea ce a fost decisiv. Cei mai eficienți jucători ai formației vizitatoare au fost Markovic 20 puncte, Richard 16, Ogden 12.

Miercuri, 9 februarie, să dispute de la aceeaşi oră partida de acasă cu formaţia poloneză, la Arena Antonio Alexe.

În prezent, formaţia antrenată de Cristian Achim are un bilanţ general de 3-1 în Grupa K, în timp ce Trefl Sopot are 1-4, gruparea roș-albastră fiind în proporție de 100 % calificată.

About Author