Un risc asumat pentru Edi Iordănescu!!!

După îndelungi căutări, Federaţia Română de Fotbal a găsit înlocuitor pentru Mirel Rădoi pentru postul de selecţioner al naţionalei României. Edi Iordănescu (foto) a fost alegerea FRF.

Edi Iordănescu nu a fost prima alegere a celor de la FRF. Federaţia a negociat cu Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu şi Ladislau Boloni, dar cei amintiţi anterior au refuzat posibilitatea de a prelua echipa naţională.

Edi Iordănescu a dezvăluit că Liga Naţiunilor este foarte importantă pentru România, iar selecţionerul a precizat că în cazul în care tricolorii vor termina pe un loc 4, contractul dintre cele două părţi va înceta unilateral.
”La locul al patrulea se încetează unilateral înţelegerea!”
”La locul al patrulea se încetează unilateral contractul. Vreau să explic. Liga Naţiuniunilor are un rol, e mai important decât pare, te poate ajuta pentru EURO. Am văzut toate echipele. Mărturisesc că atunci când a venit oferta federaţiei, noaptea vedeam adversarii să ştiu în ce mă bag. La meciurile amicale e o perioadă de integrare, de cum interacţionăm, vor fi discuţii tactice, ei să se obişnuiască. În amicale contează rezultatul, dar ne asumăm şi riscuri, că vor fi lucruri pe care le vom încerca, le vom verifica.

Apoi în Liga Naţiunilor, cu primele două meciuri în deplasare. Ce pot spune e că, deşi vom ţinti primul loc, acesta va fi obiectivul şi sunt realist când spun asta, suntem în gardă şi nu cred că întâmplător am fost plasaţi în această urnă valorică şi să avem aceşti adversari. Cred că putem creşte, avem talent, cred în naţională, dar spun de acum: pregătiţi-vă de jocuri de foc cu de toate”, a spus Edi Iordănescu, în exclusivitate, pentru TelekomSport.

Naţionala are două amicale în martie. Pe 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, pe 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

About Author