Categories Baschet

Evoluție aproape de perfecțiune pentru orădeni

Dușul rece de la Constanţa pare să-i fi trezit pe jucătorii de baschet masculin ai CSM CSU Oradea care vineri 18 februarie au făcut unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon. Orădenii au jucat în Arena Antonio Alexe împotriva celor de la Sporting CP Lisabona, campioana en-titre a Portugaliei, joc rămas restant din cadrul etapei a 5-a a Grupei K din TOP 16 FIBA Europe Cup.

Roș-albaștrii au obținut un succes extrem de important scor 72-55 (11-7, 14-14, 19-20, 28-14), aruncările de la distanță ale lui Holt fiind decisive în stabilirea învingătoarei.

Oradea a rătat exact ca și o echipă cu pretenții la medalii într-o competiție europeană, în condițiile în care rotația nu este una extrem de lungă iar eficiența unor jucători de la care se așteaptă în continuare mai mult poate fi îmbunătățită. Disputa a debutat într-o manieră de dominare tactică alocalnicilor, conducând cu 7-0 sau 11-4. Portughezii au echilibrat dar au ratat extrem de mult, punctele puține pe tabelă arătând imprecizia ambelor tabere. Meciul se echilibrează în sfertul secund, bihorenii încercând diferite formule în care să odihneacă coordonatorul de joc, iar portughezii merg pe mâna unor jucători atletici dar cu mari carențe individuale. Green este mereu în prim plan, fiind singurul care poate ține fizic pasul cu adversarii în timp ce Nicolescu venit de pe bancă intră bine în joc. Gavrilovic sau Markovic sunt mai atenți la statistică decât la joc, în timp ce arbitrii sunt depășiți de miza jocului. După pauză, ai noștrii rămân consecvenți cu Ogden mutat pe mai multe poziții în timp ce Nicolescu etse penalizat cu fault aiurea. Travante este on-fire pentru vizitatori un jucător o forță a naturii, în timp ce precizia lui Holt se face simțită. Cu puțin noroc, Oradea intră în avantaj înainte de ultimele zece minute. Holt & Co. au o evoluție peste așteătpri iar diferența crește o dată cu fiecare minut. Richard coordonează atacurile iar apărarea își face destul de bine treaba. Publicul simte momentul bun și își încurajează echipa. Carmen Tocală președintele Federației Române de Baschet venită în vizită aduce și norocul și liniștea de care echipa avea nevoie.

Finalul este unul la disreția gazdelor care își permit să de-a minute lui Vascan sau Marinău în timp ce pe ultima secundă din propriul teren Cardoso aruncă și înscrie spectaculos. O victorie mai mult decât mulțumitoare pentru gruparea din municipiul de pe Crișul Repede capabilă să facă meciuri foarte bune și tactic și fizic atunci când este necesar. sincopele din campionat ar putea fi eliminate dacă jucătorii români și-ar face mai bine treaba. Holt 21 puncte, Gavrilovic 14 și Bickauskis cu 11 reușite personale au fost cei mai buni marcatori ai partidei.

Ambele echipe şi-au asigurat calificarea pentru fazele eliminatorii ale competiţiei continentale, în timp ce Oradea va avea avantajul terenului propriu în sferturile de finală.

About Author