Adunare Generală bifată cu aprobări în unanimitate

Noua sală de evenimente a Casei Tineretului din Oradea a gazduit luni 21 februarie Adunagrea Generală a Asociației Județene de Fotbal Bihor. Ca de obicei, din cei 53 membrii afiliați nu au fost prezenți toți dar au fost prezenți un număr peste jumătate asigurându-se astfel cvorumul necesar desfășurării în cele mai bune condiții a Adunării. Ordinea de zi nu a fost una deosebită nefiind alegeri la nicio categorie, au fost mai multe puncte pe ordine de zi, în special votarea tuturor deciziile de dezafiliere a celor care au dorit să renunță, bugetul de venituri și cheltuieli, comisia de cenzori și diferite proiecte.

La finele întâlnirii toți invitații au fost prezenți la o masă festivă pregătită special unde discuțiile au fost pur fotbaliștice. Adunarea Generlaă a început cu un moment de reculegere în memoria a doi jurnaliști de sport trecuți recent în neființă, Mircea Răcuciu de la Aleșd și Zoltan Sandor din Oradea.

În calitatea de invitați s-au aflat Pato Dalma director CS Crișul Oradea, Korodi Iosif reprezentant al Direcției Județene pentru Sport Bihor, Horia Abrudan inspector general al IGJ Bihor, Daniel Szabo președintele AJF Sălaj, Cristian Petropulos președinte AJF Alba și Cristian Petrean președinte AJF Hunedoara. Au fost premiați cu diplome pentru întrege activitate în slujba AJF Bihor în special a Comisiei Județene de Arbitrii Bihor, Cornel Pantea, Nelu Pirtea și Ștefan Galovits, de asemenea Nagy Șandor cel mai vechi membru AJF a fost și el evidențiat.

După cuvântul de deschidere al lui Radu Bitea președinte AJF Bihor, cel care a făcut cunoscute o parte din problemele AJF-ului cu care s-au confruntat în ultimii doi ani de pandemie, Peti Boroș secretarul a luat cuntul. Acesta a supus la vot toate deciziile aprobate în inanimitate de toți cei preșenți. Cu alte cuvinte s-a propus și aprobat absolut toate hotărârile, AG fiind așa una de fațadă de fapt. De mai multe timp membrii nu dezbat absolut niciun subiect și nimeni nu ridică nicio problemă în plen pentru a justifica diferite modalități de cheltuile a bugetului.

Aici trebuie precizat faptul că cheltuielile normale într-un sezon plin cu actvitate la copii și juniori și seniori au fost reduse foarte mult din lipsa competițiilor. Mai mult Radu Bitea a renunțat la indemnizația oficială pentru a reduce cheltuielile, precum și oficialii AJF Bihor. A fost câștigat un proiect financiar destul de important la Consiliul Județean Bihor, dar în cele doin ură nu a mai fost implementat din motive de anulare a activității. Din păcate în continuare AJF nu reușește să găsească soluțiile ale altor AJF-uri din zona prin care să reducă cheltuielile formațiilor afiliate, prin sponsorizări proiecte sau propuneri cu diferite facilități. Mai multe sezoane, AJF a reușit să anuleze baremurile la copii și juniori, dar nu mai pot continua în acest ritm, și echipele vor fi obligate să facă un efot în acest sens pe viitor. Fiecare membru mai vechi sau mai nou au primit din partea AJF o mapă cu toate hotărârile aprobate, de asemenea o minge de fotbal. O discuție interesantă va avea loc în viitor atunci când prin intermediul lui Florin Marcu noul președinte al CJA Bihor va aduce la cunoștințănoile regulamente ale jocului de fotbal. Vor avea loc întâlniri specifice în diferite zone geografice Aleșd, Valea lui Mihai, Marghita, Salonta, Beiuș sau Ștei pentru a lua la cunoștință noile rulamente în legile jocului.

About Author