Categories Volei

Depășite de miza unui astfel de joc

Ani de zile echipa de volei feminin a CSU Oradea a adus multe zâmbete și bucurii pe fețele celor prezenți la meciuri. Au fost momente frumoase scrise cu multă sudoare. Din păcate, parcă acest capitoul a fost uitat cu desăvârșire. Într-un moment decisiv pentru o echipă cu pretenții, dezamăgirea a fost extrem de mare. Și asta numai și numai din vina lor. Pur și simplu au arătat că le lipsește spiritul de sacrificiu și mobilizarea atunci când sportul o cere. Din păcate pentru numele lor și tricoul pe care îl poartă, sunt un exemplu negativ pentru tot sportul bihorean…

Sâmbătă 26 februarie în Sala de jocuri sportive de la Universitatea s-au adunat parcă mai mulți susținători decât niciodată pentru a fi martorii unui eveniment deosebit. Era vorba de derby-ul Diviziai A2 la volei feminin, și anume CSU Oradea și respectiv CSU Poli Timișoara. Gazdele aveau o singură înfrângere, exact pe terenul formației de pe Bega, în timp ce acestea aveau victorii pe linie. Se aștepta totă lumea la un meci pe cinste și un spectacol de calitate. Nu, nu a fost deloc așla. Meciul a fost unul fără istoric, într-o singură direcție și anume cea orădeană. Scor final, 3-0 pentru timișorence, la 10, la 15 și la 21. Dacă pe hârtie părea un deby clar în teren lucrurile au stat cu totul altfel, formația vizitatoare având o misiune facilă, practic spulberând o formație din Oradea lipsită de orice calitate.

Încă din start serviciul oaspetelor a făcut diferența. Orădencele pur și simplu nu au reușit să facă o simpă preluare, din servicu nu vorbim de atac, combinații sau alte cerințe. S-au prezentat practic în teren exact ca și o echipă care parcă se vedeau pentru prima dată. Mai mult atitudinea lor nu era demnă de CSU Oradea, numele acesta trebuind să primească mult mai mult respect. Debul al doilea parcă a fost tras la indigo față de primul cu o echipă din Timișoara care practic zburda minge de minge cu largul concurs al orădencelor de nerecunoscut.

Abia în setul al treilea, când s-au efectuat o serie de schimbări în echipă s-a jucat de la egal la egal. Diferența s-a făcut în final de sfert atunci când experiența și valoarea net superioare au fost decisive. Din păcate dacă sezonul acesta s-a mers pe jucătoare trecute bine de prima tinerețe, aceste nu fac față unui adversar mult mai activ și dornic de performanță. Cu siguranță că vor urma și măsuri dar nu e momentul să vorbim acum de așa ceva.

Urmează o pauză competițională pentru primele două clasate care vor juca la turneul semifinal. Nu trebuie să ne amâgim cu speranțe deșarte, aceasta este valoare fetelor iar așteptărilor nu sunt mari. Clar. A fost un duș rece al unei echipe care sunt ferm convins că poate mai mult dar mentalitatea lor este clar din altă epocă pe care majoritatea dintre fete nu a prins-o.

La finele jocului, Mariana Szabo antrenoarea orădencelor a ținut o mică ședință pe parchet, încercând să le facă să înțeleagă că acest gen de evoluție nu poate fi ignorată și că greșelile din timpul jocului puteau fi ușor cu un pic de concentrare eliminate.

CSU Oradea: Alexandra Breban, Andreea Maxim, Roxana Nistor Popovici, Anca Pașca, Maria Fâca Radu, Iuliana Fâca (cpt), LIBERO: Alexandra Bicfalvi, Ioana Sanislav – Mădălina Pura, Nicole Lăscuț, Andreea Ioniță, Daria Szabo Alexi. Antrenor: Mariana Szabo Alexi; Manager: Paul Szabo Alexi.

About Author