Categories Atletism

Mihai Dringo dublu campion național, Cristian Tăut vicecampion

Timp de trei zile, înperioada 25-27 februarie s-a desfășurat în sala de atletism din capitală, o nouă ediție a Campionatelor naționale de atletism ale României, seniori, tineret și juniori.

Marina Andreea Baboi a câștigat la 60 de metri și la 200 de metri. Sportiva concurează pentru SCM Gloria Buzău. Mihai Cristian Pîslaru s-a impus la 200 de metri pentru CSA Steaua. Cristian Gabriel Voicu s-a impus la 800 de metri tot pentru Steaua.

Ancuta Lădaru-Bobocel s-a impus la 3000 de metri. Ancuța este legitimată la CSU Craiova și CS Dinamo. Nicolae Alexandru Soare de la CSM Bacău a câștigat titlul național la 3000 de metri.
Anamaria Nesteriuc s-a impus la 60 de metri garduri pentru Rapid. În această probă a ieșit campion național Alin Ionuț Anton de la CSM Onești.
Cleopatra Farcas Walder cu Alina Rotaru-Kottmann Campioana Naționalî la lungime:6.72metri și antrenorul Micky Corucle

Alina Rotaru s-a impus la lungime și a adus titlul național Stelei! Colegul ei de club, Valentin Toboc a devenit campion. Un alt titlu pentru Steaua a fost câștigat de Dan Claudiu Lăzărică la înălțime.

Valentina Iulia Necoară a câștigat pentru Steaua și pentru CSM Craiova titlul național la săritura cu prăjina. La această probă, Răzvan Doroftei a devenit campion. Sportivul este legitimat la CSS 5 București și la CS Rapid București.

Ioana Diana Țigănașu a câștigat la aruncarea greutății pentru cluburile din Piatra Neamț și Giurgiu.

Victorii la Naționalele de atletism în sală desfășurate sâmbătă
Nicolae Coman au câştigat la 1.500 metri Sursa FRA!
La 60 de metri, Petre Nicolae Rezmiveş legitimat la CSM Ploieşti și CS Petrolul Ploieşti a câștigat în 6.73. Marina Andreea Baboi de la SCM Gloria Buzău s-a impus la 60 de metri în 7.36.

Elena Mirela Lavric de la CSM Vaslui a câștigat la 400 metri în 55.03.

Cel mai bun rezultat al delegației bihorene l-a reușit Mihai Sorin Dringo legitimat la CSM – CSU Oradea, antrenor Robert Olah cel care a devenit dublu campion național în proba de 400 m cu timpul de 47.92. Este un rezultat de excepie pentru un tânăr sportiv bihorean care și anul viitor poate concura la tineret și căruia i se prevede o carieră cu rezultate de excepție.

Pentru el urmează o perioadă extrem de importantă, cu participarea la Campionatele Bancanice și chiar la Campionatele Mondiale.

De asemenea colegul acestuia Cristian Tăut, antrenor Florin Indrie a devenit vicecampion națiuonal în proba de 800 m, el oprind cronometru la 1:54,81. Și el este legitimat la CSM CSU Oradea

Ștafeta de 4×400 metri a CSU Oradea a terminat pe locul al treilea cu timpul de 3:06,89 în componența Vereș Andrei, Boldi Ionuț, Cristian Tăut, Mihai Dringo. De asemenea Alesia Regle, legitimată la Colegiul Național Mihai Eminescu – CSU Oradea, antrenată de Mariana și Virgil Preda a devenit vicecampionă națională de seniori, campionă națională la tineret. Acesta a terminat proba de săritură în înălțime cu performanța de 1,75 m.

Lenuţa Petronela Simiuc de la CSM Bucureşti a fost cea mai rapidă la 1500 metri și a terminat în 4:22.00. Nicolae Marian Coman legitimat la CSU Arad și CSM Craiova a câștigat în 3:50.92.

About Author