Numărăm zilele până la inaugurare

Se lucrează în ritm alert la parcarea de lângă Sala Polivalentă, unde vor fi amenajate nu mai puțin de 820 de locuri de parcare, din care 790 pentru autoturisme, 22 pentru autocare și 8 pentru tiruri. După o pauză de aproximativ două luni pe perioada sezonului rece, constructorul, format din asocierea SC Drum Asfalt SRL și SC Trameco SRL, a reluat lucrările la începutul lunii februarie, datorită temperaturilor crescute care au permis turnarea asfaltului.

Pentru realizarea investiției au fost necesare următoarele tipuri de lucrări: demolare și desfacere construcții existente, terasamente, realizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, montarea bordurilor, colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizării pluviale și amenajare și aducere la starea inițială a terenului.

Conform autorizației de construire, pe lângă locurile de parcare mai sus menționate, se vor amenaja și accese la parcări, trotuare (cca. 13.000 mp) și spații verzi (18.275 mp), iar suprafața carosabilă va fi de 31.400 mp.

Până acum s-a eliberat amplasamentul, s-au făcut lucrări de terasamente, s-a realizat sistemul de colectare a apelor pluviale și pozarea rețelelor subterane de utilități și s-au montat bordurile. Muncitorii lucrează, în prezent, la finalizarea asfaltului la accese și parcări, toarnă stratul suport pentru zonele cu pavaj și execută intersecția giratorie dintre străzile Traian Blajovici și Făgărașului.

Tocmai din acest motiv, din 15 februarie, timp de 30 de zile, este închisă circulația pe strada Traian Blajovici, tronson cuprins între strada Făgărașului și strada Islazului.

Proiectul a avut o perioadă de proiectare de 2 luni, la care se adaugă 9 luni de execuție, din momentul începerii lucrărilor (octombrie 2021). Valoarea investiției se ridică la 16.663.257,65 de lei fără TVA.

About Author