Categories Baschet

O altă față schimbată mult în bine a echipei bihorene

Etapa cu numărul 22 a adus un nou succes în dreptul celor de la CSM U Oradea în Liga Națională de baschet masculin. Orădenii au trecut cu scorul de 87-51 (29-12, 19-14, 22-16, 17-9) de CSM VSKC Miercurea Ciuc. După înfrângerea greu de digerat din capitală, de pe terenul Rapidului, orădenii au arătat o cu altă față în fața unui adversar care în mor normal nu avea cum să le pună nici cea mai mică problemă. Meciu a fost unul practic fără istoric, bihorenii dominând într-o manieră categorică întâlnirea, cu unele mici excepții când fiecare jucător dorea prin acțiuni individuale să iasă în evidență.

Oradea a început cât se poate de bine acest joc, cu aruncări de la distanță transformate demonstrând că alta e adevărata valoare a echipei. Holt a fost din nou un jucător exponențial, green a câștigat majoritatea duelurilor, în timp ce Richard a început pe bancă, el intrând pe parcurs. Sfertul al doilea a adus în teren jucătorii români Vescan, Baciu sau Nicolescu fără însă să rupă gura târgului. Au primit ușor o serie de coșuri, iar din nou punctul slab a fost apărarea. Au excelat încă la recuperările defensive.

Staff-ul tehnic s-a agitat aiurea tot meciul, parcă dorind să demonstreze că la meciul trecut a fost doar un accident și din partea lor. După pauză, tot roș-albaștrii continuă să impună ritmul, Fometescu primește încredere dar evoluția lui poate fi mult îmbunătățită.Rotația gazdelor funcționează acceptabil, Markovic este mutl mai mobil iar Bickauskis este mereu individualist. Normal, este chemat la odihnă. Ultimul sfert aduce jucătorii bihoreni dornici de a mări ecartul, din aruncările sunt de multe ori grăbite fără orizont. Apar schimbările, jocul nu mai e deloc spectaculos, Ciuc-ul ține aproape din punct de vedere fizic. Jos pălăria pentru o echipă care a acceptat să joace la doar două zile distanță, iar efortul lor este unul comun. Oradea continuă să înscrie constant, pe final Baciu este extrem de util, iar cinciul localnicilor este fomat exclusiv din români.

A fost ultima repetiție înaintea meciului din danemarcat de miercuri 9 martie atunci când Oradea joacă pe terenul campioanei. Un test extrem de util care trebuie obligatoriu abordat cu cea mai mare seriozitate. E nevoie de mobilizare și concentrare maximă pentru a ajunge în semifinale.

Startul partidei a fost dat de jucătorul ucrainian de handbal Starchenko, legitimat recent la gruparea din municipiul de pe Crișul Repede. Cei mai productivi jucători ai partidei au fost Bickauskis 19 puncte, Holt 12, Nicolescu 10.

About Author