Categories Atletism

Ziua când Mihai Dringo a strălucit pur și simplu

După ce în urmă cu câteva zile a devenit dublu campion național, bihoreanul Mihai Dringo scrie o pagină frumoasă în atletismul bihorean. Legitimat la CSU CSM Oradea și antrenat de Robert Olah, Mihai Dringo a luat startul sâmbătă 5 martie în proba de 400 m a Campionatului Balcanic de atletism în sală desfășurat la Istambul.

Mihai a avut o evoluție de excepție terminând al treilea cu timpul de 46,79 sec dar stabilind un nou record național al categoriei Under 23. Cu acest rezultat deși suntem doar în martie, Mihai Dringo își depune candidatura de cel mai bun sportiv bihorean al anului în curs.

Performanțele lui nu s-au oprit aici. Mihai Dringo originar din Nimăești, localitate lângă Beiuș a devenit campion balcanic cu ștafeta de 4×400 m. Cei patru sportivi români au oprit cronometrul la 3:10,38 min. Din echipa de ștafetă au făcut parte Niculita Andrei – Dringo Mihai – Toma Denis – Parge Robert). Și aceste este un nou record național de seniori. În urma acestui rezultat, ștafeta României a reușit să facă baremul pentru Campionatul Mondial indor. O performanță unică în ultimii ani în atletismul românesc. Atât Robert Olah, cât și Mihai dringo merită tot respectul și aprecierea pentru munca lor din ultimii ani dovedind totodată că în ciuda condițiilor precare de pregătire rezultatele care sunt excepții pot să apară.

România s-a clasat pe locul secund la masculin (2-0-3), în urma Turciei (3-3-3), dar înaintea Serbiei (1-2-1), iar la feminin a fost a treia (1-3-4), devansată de Turcia (4-2-3) şi Grecia (2-0-2). Țara noastră a participat cu 35 de sportivi, 18 la masculin şi 17 la feminin, competiţia fiind ultima oportunitate pentru obţinerea baremului de participare la Campionatele Mondiale indoor, programate între 18 şi 20 martie, la Belgrad.

About Author