Categories Baschet

Calificarea în semifinale se decide la Oradea!!!

În cursul serii de joi 9 martie, CSM CSU Oradea a întâlnit în deplasare pe Bakken Bears jocul contând pentru prima manșă din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Din păcate pentru ei, orădenii au cedat în cele din urmă cu scorul de 82-84 (22-20, 22-17, 18-34, 20-13).

Bakken a avansat în sferturile de finală după ce Avtodor Saratov, din Rusia, a fost exclusă din competiție ca urmare a desclanșării, de cătra Rusia, a războiului din Ucraina.

Disputa a început în nota de echilibru, Oradea revenid pe tabelă după ca gazdele au avut la un moment dat +5. Oradea a trecut pentru prima dată în avantaj pe finalul primului sfert după reușita lui Gavrilovic. Și sfertul secund s-a desfășurat în general al fel, ambele echipe ratând foarte mult și facând greșeli ce le vezi doar la juniori. Cu o experiență internațională net superioară, bihorenii s-au desprins la +9 dar nu au știut gestiona cum se cuvine acea perioadă de joc. A urmat pauză cu șapte lungimi în favoarea roș-albaștrilor.

Al doilea mitan a început cu totul alte echipe pe parchet. Markovic a reușit să înscrie pentru orădeni după care a urmat dezastrul. Bihorenii au tratat fiecare acțiune de atac a gazdelor cu lejeritate, din nou aceștia au prins curaj și pur și simplu au venit peste noi. Incredibil, Oradea nu a avut capacitatea să găsescă soluțiile să contracareze acest joc modest. Banca a dormit din nou pe ea, iar gazdele au marcat cu aruncări libere de la distanță. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

Ce a urmat, nu mai puțin de 34 de puncte primite în zece minute, o medie de peste trei puncte pe atac. Acest aspect denotă o mentalitate depășită iar efortul comun nu a avut rezultatul dorit, rotația nu a funcționat deloc, Gavrilovic face fault aiurea iar Oradea este penalizată. Cel mai modest sfert din ultimii ani, în fața unui adversar care a profitat la maximum. Cu o astfel de atitudine e greu de emiți pretenții.

A urmat ultimele zece minute în care românii aveau de recuperat la un moment dat și 11 puncte. Greu, foarte greu. Cu un efort suplimentar al întregii echipe, sunt recuperate puncte importante. Ogden faultează total aiurea, postul de pivot la Oradea este total ineficient. Atât Green cât și Ogden ratează situații favorabile, Richard este trimis la linia de libere. Abatere de teren și baschetbaliștii din munciipiul de pe Crișul Repede câștigă o posesie importantă. Holt înscrie dar după terminarea timpului de atac. Arbitrii iau o decizie în favoarea românilor, dau două puncte pentru Oradea deși mingea nu a intrat în coș. 84-82. Ultimul minut. Gazdele ratează, Markovic se grăbește și aruncă total aiurea. Tot timpul el își asumă total aiurea responsabilitatea unei aruncări și o face dazastruos.

Timp de odihnă Bakken Bears. Mai sunt de jucat 19 secunde. Danezii în criză de soluții nu mai apuncă să arunce, duc atacul la limita timpului. Așadar scor final 84-82 în favoarea danezilor. Totul se va decide în jocul retur peste o săptămână la Oradea.

Cei mai buni marcatori din tabăra vizitatorilor au fost Bickauskis 16 puncte, Ogden 13, Richard 12 și Holt 10. La o primă analiză scurtă, Oradea pare favorită clară la calificare iar o victorie la doar trei puncte este la îndemâna lor. Depinde cum vor aboda jocul retur iar o semifinală de FIBA EuroCup, ar mai salva o parte dintr-un sezon destul de modest până acum.

About Author