Categories Fotbal

Bihoreni implicați direct în lupta pentru promovare

După o pauză îndelungată, caravana fotbalului românesc s-a pornit din nou la drum. Printre artizanii principali care vor fi implicați în lupta directă pentru promovare se află și o serie de bihoreni. În primul rând cuplul de antrenori de la U Cluj Napoca, Erik Lincar și respectiv Viorel Domocoș au șanse mari să ajungă cu șepcile roșii în primul eșalon.

Dacă Lincar și-a făcut junioratul la Viitorul Oradea, Viorel Domocoș este un produs 100 % al LPS Bihorul Oradea fiind în grupa de republicani născuți în 1975 și antrenați de Iosif Buda. Lincar și Domocoș au mai colaborat și în perioada când au antrenat la Luceafărul Oradea.

De asemenea un alt antrenor bihorean, Vasile Sin originar din Ștei, antrenor cu portarii la CSM Slatina are șanse mari de promovare în Liga a 2-a cu George Burcă pe banca tehnică.

Crescut la Minerul Ștei, Vasile Sin a evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc pentru U Cluj Napoca, fiind de-a lungul carierei antrenor cu portarii la Minerul, Oțelul, CF Bihorul Beiuș, CF Liberty, FC Bihor sau UTA Arad. Alături de Mihai Ianovski, Vasile Sin (foto) a mai reușit o promovare cu CSM Slatina în Liga a 2-a. Orădenii Ionuț Pop și Ioan Hora ambii legitimați la FC Hermannstadt pot ajunge și ei în prima ligă, ori direct ori pintr-o reușită la baraj.

Aris Morar un tânăr este de talentat din Oradea este și el implicat direct în lupta pentru promovare. Legitimat la Unirea Ungheni și antrenat de arădeanul Dan Stupar, Aris are șanse, destul de mici este adevărat să ajungă cu Unirea în faza eliminatorie a promovării, gruparea pentru care joacă fiind în serie a 9-a a Ligii a 3-a de fotbal din țara noastră.

Cu trei două înainte de finalul sezonului regular, trei echipe sunt invincibile: Progresul Spartac (Seria 4), CSM Reșița (Seria 7) și CS Hunedoara (Seria 9). În 15 meciuri disputate au 14 victorii și o remiză.

About Author