Întortocheate sunt căile… la fotbal-tenis

În perioada 12-13 martie 2022, a avut loc etapa a doua a Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis organizat de Federaţia Română de Fotbal-Tenis. Gazda etapei a fost echipa Comexim Lupeni, jocurile desfășurându-se în sălile de sport din Lupeni şi Vulcan.

Cele zece echipe participante au fost repartizate în două grupe, jucând fiecare cu fiecare la toate cele trei probe, simplu, dublu şi triplu, apoi primele două clasate au disputat faza eliminatorie (semifinala şi finala). Din grupa A au făcut parte UNEFS Bucureşti, ASE Bucureşti, CSM Alexandria, Chimia Râmnicu Vâlcea şi Proactiv Târgovişte. CS Tengo Salonta a fost repartizată în Grupa B alături de campioana en titre, CSM Slatina, Gombos Târgu Mureş, CSU Ploieşti şi formaţia gazdă Comexim R Lupeni.

În proba de simplu, salontanii au reuşit să furnizeze surpriza, câştigând în faţa campioanei, CSM Slatina, pregătită de către antrenorul Vasile Sorean, care are în componenţă jucători formaţi la Tengo (Alex Sorean, Nagy Darius şi Vasile Soreran jr., alături de slătineanul Sebastian Jecu). Succesul a facilitat prezenţa echipei Tengo în careul de aşi al competiţiei.

Tânăra echipă bihoreană a avut o prestaţie solidă şi la triplu, acolo unde a reuşit, de asemenea, să acceadă în semifinalele competiției.

Dacă în proba de simplu, bihorenii nu au prins podiumul, clasându-se pe locul patru, la triplu, au reușit să câștige finala mică (victorie în fața celor de la UNEFS București, după ce în semifinale au cedat în fața unei alte formații din capitală, ASE).

Campionii de la Slatina au dominat etapa la dublu şi la triplu, fiind singura formaţie care a reuşit să se impună la două probe. Dintre participante doar UNEFS Bucureşti a ajuns în careul de aşi la toate probele, ocupând locul 1 la simplu.

Vasile Sorean, preşedinte CS Tengo Salonta: „A fost o etapă bună, cu cele două locuri întâi obţinute de Slatina cu aportul jucătorilor noştri de la Tengo, dar remarc şi prestaţia tinerilor jucători de la clubul nostru care au ajuns în semifinale la două probe. Este un campionat bun, un campionat puternic în care tinerii jucători au posibilitatea să se dezvolte să-și crească nivelul de joc”.

Componenţa echipei salontane:
Marc Bence, David Suciu, Lăzău Norbert, Purja Denis, Bagosi István, Ilyés Gergö.

Ierarhia finală etapa a II-a
la simplu:

  1. UNEFS Bucureşti (Răzvan , Anamaria Gherghel),
  2. Proactiv Târgovişte (Florin Purice),
  3. Gomboş Târgu Mureş (Varo Norbert),
  4. Tengo Salonta (Marc Bence, Suciu David);
    la dublu:
  5. CSM Slatina,
  6. UNEFS Bucureşti,
  7. Proactiv Târgovişte,
  8. Comexim Lupeni;
    la triplu:
  9. CSM Slatina,
  10. ASE Bucureşti,
  11. Tengo Salonta,
  12. UNEFS Bucureşti.

About Author