Categories Handbal

Înfrângere neașteptată într-un final dramatic

Rușins, foarte rușinos a fost modul în care secția de handbal a CSM Oradea a fost învinsă CS Medgidia, scor 29-30, în ultimul meci din turul playoff-ului de promovare al Diviziei A la handbal masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc duminică (20.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Asta în condițiile în care echipa avea de apărat nu mai puțin de patru goluri cu trei minute înainte de final, și pur și simplu nu au fost capabili să înscrie nici din șapte metri de două ori, nici din poziție de singur cu portanrul. Mai mult, oaspeții au ,marcat golul victoriei în inferioritate numerică, o chestiune elementară care se învață încă din primele ore de handbal.

Este inexplicabil ca o echipă cu pretenții și care speră la promovare să fie atât de lipsită de inteligență.

Toți sunt vinovați, în frunte cu antrenorul care nu a gestionat inteligent avantajul de pe tabelă.

Totodată este adevărat cîă le-a lipsit din primul minut trei jucători, în prima parte Alex Farcaș s-a accidentat grav, el fiind înlocuit, iar doi jucători de bază pe final de meci au fost descalificați pentru trei eliminări. Nu este o scuză, trebuiau să câștige un astfel de meci, iar ultimele minute cu o prestație jalnică trebuie cât mai repede corectată.

Prima jumătate a fost extrem de echilibrată. Formația vizitatoare a intrat în avantaj minim la vestiare, scor 14-13. Echilibrul s-a menținut după pauză, cele două echipe succedându-se la conducere. Un parțial de 5-0 i-a adus pe orădeni la conducere, ducându-i la 26-23 în minutul 49 al confruntării. CSM-ul s-a desprins la un maxim de patru goluri. A urmat un parțial de 0-5 prin intermediul căruia Medgidia a preluat conducerea și a obținut victoria.

Paul Oargă a fost principalul marcator al orădenilor cu șapte reușite. Mledenciu a punctat de șase ori, Radu și Starchenko au înscris câte 4 goluri, Szasz a terminat cu 3 goluri, Breban a marcat de 2 ori, iar Mlinarcsik, Băban și Farcaș au înscris căte un gol pentru CSM Oradea. În replică, Moroșanu și Hodorogea au înscris câte 6 goluri.

Celelalte rezultate ale rundei:

CSM Reșița vs CSM Făgăraș, scor 38-31
CSM Sighișoara vs CSU Galați, scor 31-24
CSU Pitești vs CSM Odorheiu Secuiesc, scor 23-36
La jumătatea playoff-ului de promovare, CSM Oradea are trei victorii, două rezultate de egalitate și două înfrângeri, cu 11 puncte acumulate, situându-se pe locul al 4-lea în clasamentul ce cuprinde opt poziții. CSM Reșița și CSM Odorheiu Secuiesc au câte 15 puncte, iar CSM Făgăraș are 13.

Următoarele două partide ale CSM-ului se dispută tot pe teren propriu. Miercuri (23.03), ora 16:00, elevii lui George Tăutu primesc vizita echipei CSU Pitești, iar duminică (27.03), ora 12:00, întâlnesc pe CSM Odorheiu Secuiesc. Intrarea este liberă la ambele partide.

About Author