Categories Fotbal

Cupa Mondială își conturează echipele calificate

Reprezentativele Ecuadorului şi Uruguayului s-au calificat, joi, la Cupa Mondială. în urma rezultatelor din penultima etapă a grupei preliminare din America de Sud.

Uruguay a învins Peru, scor 1-0, în timp ce Ecuador a pierdut, scor 1-3, cu Paraguay, dar totuşi a reuşit calificarea, după ce nu mai poate pierde unul din primele patru locuri din grupă.

La CM erau deja califcate Brazilia şi Argentina.

Pentru locul 5, care merge la baraj, luptă marţi, în ultima etapă: Peru, Columbia şi Chile.

Ecuadorul s-a calificat la CM pentru a patra oară în istoria sa, după ce a mai participat la ediţiile din 2002, 2006 şi 2014.

Uruguay este o prezenţă constantă la CM, calificându-se pentru a patra oară consecutiv la principala competiţie internaţională.

De asemenea naționala de fotbal a Japoniei s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar, după ce a învins Australia cu 2-0, joi, la Sydney, rezultat care trimite la turneul final și selecționata Arabiei Saudite.
Kaoru Mitoma (89, 90+4) a înclinat balanța pe finalul partidei pe un teren îmbibat cu apă după o ploaie torențială. Aceasta a fost prima victorie a Japoniei în Australia după 1998. Takumi Minamino, fotbalistul echipei Liverpool, a trimis de două ori mingea în bară pe finalul primei reprize.
”Samuraii albaștrii” vor participa astfel la a șaptea lor Cupă Mondială consecutivă.

În urma acestui eșec, Australia va fi nevoită să treacă prin două baraje pentru a ajunge la Cupa Mondială. Mai întâi va trebui să treacă de echipa clasată pe locul 3 în Grupa A a zonei Asia, iar apoi va juca un baraj intercontinental.
Japonia conduce în Grupa B, cu 21 de puncte (9 jocuri), urmată de Araba Saudită, 19 puncte (8 j), Australia, 15 puncte (9 j), Oman, 8 puncte (8 j), China, 5 p (8 j), Vietnam, 3 p (8 j).
Numărul echipelor calificate la Cupa Mondială din Qatar, programată în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, a ajuns la 17, alte 15 echipe urmând să fie aflate până la vară.

About Author