Categories Fotbal

Italia ratează al doilea mondial la rând

Naţionala de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, a fost eliminată din cursa de calificare a Cupa Mondială din 2022 de Macedonia de Nord, care a învins-o cu 1-0, joi seara, la Palermo, în semifinalele barajului turneul final din Qatar.

Într-un meci în sens unic, în care nu a reuşit însă să înscris, Squadra Azzurra a fost surprinsă în final (90+2), când Aleksandar Trajkovski l-a surprins pe Donnarumma cu un şut de la circa 25 de metri.

Trajkovski a marcat pe un stadion pe care a evoluat patru sezoane la Palermo (2015-2019).

Italia ratează a doua Cupă Mondială consecutivă, după ce în 2018 nu a jucat în Rusia, fiind eliminată de Suedia.

Macedonia de Nord, calificată în play-off în dauna României, va juca finala barajul pentru CM 2022 cu Portugalia, care a dispus de Turcia cu 3-1.

Seleccao a avut 2-0, prin golurile reuşite de Otavio (15), Diogo Jota (42), însă oaspeţii au revenit prin Burak Yilmaz (65). Turcii au fost aproape de egalare, dar acelaşi Burak Yilmaz a ratat un penalty (85), iar rezerve Matheus Luiz a parafat victoria lusitanilor (90+4).

În finala unui baraj s-a calificat şi Ţara Galilor, după 2-1 cu Austria, graţie dublei reuşite de Gareth Bale (25, 51), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Ben Davies (autogol, 64).

Ţara Galilor îşi va afla adversara ulterior, având în vedere că duelul dintre Scoţia şi Ucraina a fost amânat.

About Author