Categories Handbal

Liderul își confirmă valoarea net superioară

CSM Oradea a fost învinsă de CSM Odorheiu Secuiesc, scor 30-36, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din playoff-ul de promovare al Divizia A la handbal masculin – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat duminică (27.03), la Arena Antonio Alexe.

Formația vizitatoare s-a instalat la conducere încă din primele minute de joc și a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. De altfel, Odorhei conducea cu scorul de 13-8 la jumătatea primei reprize. Au urmat mai multe momente bune pentru orădeni, aceștia având inclusiv o dublă superioritate pentru o perioadă, însă vizitatorii au găsit soluții să rămână în avantaj. La jumătatea partidei scorul era de 19-15 în favoarea lui CSM Odorhei, echipă ce a înscris de două ori în ultimul minut.

Ecartul a urcat din nou la cinci lungimi după pauză, dar CSM Oradea a reușind un forcing prin care a izbutit să strângă la un singur gol, lucru ce a determinat antrenorul oaspeților să ceară un timp de odihnă. După reluare tot gazdele au punctat, restabilind egalitatea după mult timp și apoi au venit la conducere, scor 24-23 și 25-24. Reacția celor din Odorheiu Secuiesc a fost promptă, aceștia tranșând soarta partidei în ultimele 15 minute, realizând un parțial de 12-5.

Marcatorii echipei orădene în acest meci au fost Szasz – 8 goluri, Oargă – 6 goluri, Radu, Breban și Mledenciu – 4 goluri, Băban – 2 goluri, Huțanu, Starchenko – 1 gol fiecare pentru CSM Oradea. În replică, Fekete a înscris 11 goluri, Ferenczi și Konya au marcat câte 6 goluri pentru CSM Odorheiu Secuiesc.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea rămâne cu 14 puncte în clasament, la șapte în spatele echipei din Odorheiu Secuiesc. Următorul meci al formației pregătite de către George Tăutu este programat vineri (01.04), la Reșița, fiind practic cu caracter decisiv pentru orădeni în lupta pentru promovarea directă în Liga Națională.

About Author