Categories Baschet

Oradea și-a regăsit ritmul și leagă victoriile

CSM CSU Oradea a învins BC Athletic Neptun Constanța, scor 83-68, într-un meci contând pentru etapa a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc vineri (22.04), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Roș-albaștrii s-au apărat foarte bine pe tot parcursul primelor 20 minute de joc. Constanța a avut intensitate și prezență la recuperare, oferind o replică solidă și s-a menținut aproape pe tot parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Totuși, CSM-ul s-a instalat la conducere și cu mici excepții s-a aflat în avantaj pe tabela de marcaj. Gazdele au marcat ultimele zece puncte ale primei reprize și s-au desprins la 41-28.

Repriza secundă a fost controlată de bihoreni. Aceștia s-au dezlănțuit din punct de vedere ofensiv, reușind să înscris 28 puncte în sfertul al 3-lea și au mărit avantajul la un maxim de 27 lungimi în deschiderea secvenței decisive. Procentajul foarte bun la aruncările de două puncte a oferit orădenilor un avantaj substanțial, chiar dacă oaspeții au reușit să reducă din deficit pe final.

Mark Ogden a totalizat 15 puncte, Alex Gavrilovic și Garlon Green au terminat cu câte 14 puncte, iar Nikola Markovic a bifat 10 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Khalif Spicer a reușit 17 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace pentru formația constănțeană.

Este a 7-a victorie consecutivă pentru formația orădeană. Bilanțul general al CSM-ului devine 22-7. Următorul meci este programat vineri (29.04), ora 17:45, la Voluntari. Acesta va fi transmis în direct pe DigiSport și Prima Sport.

About Author