Categories Baschet

Baschetul juvenil are viitor în municipiul de pe Criș

Cea mai tânără echipă CSM Oradea angrenată într-un Campionat Național al României la baschet în sezonul competițional 2021/22 a obținut calificarea în finală. Echipa U13, antrenată de Ivan Gemaljevic, Zoltan Hidi și Anamaria Mesaros a pătruns în ultimul act al competiției destinate sportivilor născuți după 1 Ianuarie 2009, ca urmare a victoriei repurtate în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 76-58.

Patru jucători au marcat peste zece puncte pentru formația orădeană. S-a întâmplat pentru prima dată la turneul final ca CSM-ul să aibă peste 50% la aruncările libere. De altfel, Mark Mocsar a avut 12/13 la acest procedeu!

Totodată, sportivii orădeni au controlat și de această dată lupta la recuperare, similar celor consemnate în partida susținută în sferturile de finală la același eveniment. De altfel, cu excepția unei scurte perioade consemnate în prima parte a sfertului 2, CSM CSU LPS Oradea a fost în permanență la conducere pe tabela de marcaj, incluzând un avantaj maxim de peste zece puncte.

Răzvan Buzguța a totalizat 19 puncte, 17, recuperări, Mark Mocsar a adăugat 18 puncte, 9 recuperări, alți trei jucători ai echipei orădene având cel puțin zece puncte marcate.

Este cea de-a 3-a victorie din patru partide susținute la turneul final al CN U13 Masculin – ediția 2021/22 și a 21-a din actuala ediție de campionat pentru baschetbaliștii orădeni. Ei au învins Îngerii Băniei Craiova (scor 55-40), respectiv Alpha Sport Sibiu (72-56) în cadrul evenimentului găzduit la Sala Olimpia din Ploiești.

About Author