Categories Baschet

Diferența de valoare a fost evidentă!!!

Încă o dată a demonstrat Oradea că atunci când se mobilizează devine una dintre forțele baschetului masculin românesc. Luni 9 mai în Arena Antonio Alexe, bihorenii au surclasat-o pur și simplu pe Dinamo București într-o manieră mai mult decît categorică 79-46 (22-12, 18-11, 25-12, 16-11). Încă din start organizatorii nu le-au lăsat mari speranțe bucureștenilor care erau deciși să facă un meci bun.

Una e să poți, alta să și realizezi. Oradea a forțat mereu pătrunderile individuale, Green și Richard fiind de neoprit. De asemenea Holt a fost mult mai lucid de astă dată iar diferența a fost mereu în favoarea bihorenilor. Rotația a funcționat parcă mai bine ca niciodată, Ogden, Markovic sau Bickauskis dorind să demonstreze că pot face față presiunii.

A rezultat un sfert al doilea extrem de bun în care atitudinea a fost cu totul alta. Rămâne amărăciunea unei înfrângeri în capitală care în mod normal nu are cum să fie explicată, indiferent de filozofia pe care o cauți. După pauză, roș-albaștrii au arătat mult mai multă eficiență, Richard primește tot mai multe minute, Nicolescu își aduce și el aportul cu aruncările de la distanță dar și cu recuperările. Mecanismul dinamoviștilor este gripat, Oradea profită din plin iar nou intrații arată multă poftă de joc.

De sezoane bune bihorenii stau foarte bine fizic în special pe final de sezon dovadă că pregătirea precompetițională este foarte bună. Plus la acest joc, echipa a arătat constanță și cursivitate în acțiuni și procentaje respectabile. Finalul aduce pe parchet pe Baciu care de mult trebuia introdus pentru că va fi nevoie de el, plus alți nouă români, pentru a demonstra că și românii au calitățile necesare. Victorie și calificare absolut normale, doar că nu trebuia să se ajungă aici.

Oradea etse mult peste Dinamo, acest meci a fost doar o repetiție pentru dificila cu Voluntari. Aici intervin televiziunile care au prioritate fotbalul și nu găsesc poziție pentru jocurile de baschet. Deja ar fi trebuit programate primele întâlniri joi și vineri, și se pare că vor fi amânate. Cei mai eficienți jucători ai învingătorilor Green 14, Bickauskis 12.

About Author